Transat Jacques Vabre

Første båt ute

Første båt ute

Tirsdag fikk Transat Jacques Vabre sitt første havari. Open 60en Artemis knakk masten utenfor den spanske kysten i 35 knops vind. Ingen ble skadet i havariet. 

Publisert

Statistisk sett så er det ikke bare en mast som skal ned i løpet av de nesten 4500 nautiske milene i Transat Jacques Vabre. Historien tilsier at det i hver klasse skal være en god del båter som ikke kommer seg til mål.

Men det er jo til liten trøst for den britiske duoen Jonny Malbon og Graham Tourell som seiler Open 60en. Mastehavariet skjedde mens de seilte i 35 knops vind 100 nautiske mil utenforkysten av Spania. Artemis lå på 10. plass da masten ramlet ned.

Den knakk rett over dekk og ramlet fremover. Seilerne fikk kuttet vekk riggen før den gjorde skader på skroget, og de kjører nå for moto mot den spanske kysten.

Dermed er de ute av regattaen, og det som kanskje er enda verre er at Jonny Mabon ikke får vært med på solo kvalifiseringsregattaen som går tilbake til Europa etter TJV. Den regattaen er nemlig satt opp som en kvalifiseringsregatta for Vendee Globe 2008.