Shetland Race 2008

Nye grep i Nordsjø-klassiker

Nye grep i Nordsjø-klassiker

Neste år går starten på Shetland Race 18. juni, og det er flere nye elementer i  nordsjøregattaen neste år. Et av de store grepene er å fjerne Oseberg som rundingsmerke.

Publisert Sist oppdatert

  –Jeg har seilt Shetland Race med fritt løp tidligere og aldri helt skjønt hvorfor vi skal opp til Oseberg. Trikk kan vi kjøre i Oslo, sier Andre Farstad til SEILmagasinet.

NY. Andre Farstad er den nye regattasjefen i tradisjonsrike Shetland Race etter han tok over for Thorvald Haarberg tidligere i år. Shetland Race-komiteen tar en rekke nye grep for 2008-regattaen.

Fritt løp begge veier vil gjøre regattaen langt mer utfordrende for seilerne siden de nå har «hele» Nordsjøen å ta av når det gjelder rutevalg.

TRACKING. – Vi jobber også med å få på plass en tracking-løsning og det regner jeg med skal gå i forbindelse med at vi får på plass en ny hovedsponsor, sier Farstad.

Han regner med å lansere den nye sponsoren i løpet av måneden, samt å legge frem et opplegg for sikkerhetskurs – slik at alle som vil være med kan få den påkrevde kursingen innen starten går.

KRASJ. Starttidspunktet i år krasjer med Watski Skagerrak TwoStar. Begge regattaene er med i SEILmagasinets doublehanded ranking.

 – Vi mister kanskje noe få båter på det, men det er ikke mange, sier han.

Farstad håper på at nærmere 50 båter skal være med, og neste år så kommer nok en gang 1000Mile Race til å være en del av regattaen.