Søk i arkivet

Seilmakeren DoublehandedOtto må på hardtrening

Etter at Otto Hægland og Ove Gullbrå har gått fra 38 til 51 fot i Seilmakeren Doublehanded og Otto er degradert til mannskap har han bestemt seg for at det må hardtrening til. Nå star pushups, kroppshevinger og redusert arbeidstid på programmet frem til start. Her er Otto Hæglands egne ord.

Otto Hægland og Ove Gullbrå har seilt doublehanded regattaen på Vestlandet hvert eneste år. I 2008 har de byttet ut Ottos 38 foter med Oves 51 foter for å være største båt i regattaen.

OVES KRABBEALLERGI. Hægland, Os Seilforening, ser for seg en hard oppkjøringsperiode.

- Etter at Ove fant ut at han var allergisk mot krabber, har jeg innsett at her må det trenes. Det blir en kjempeutfordring å seile "dyret til Ove. Jeg som trodde han var fornøyd med å ha det fulle og hele ansvaret. Kaker fikk han jo hver gang jeg var oppe på dekk. At han ikke likte at vi satte krabbeteiner, det forstår jeg godt. Det er ikke lett å styre med en hånd samtidig som en skal få tak i en liten blåse med båtshaken med den andre.

- Ove klarte det!!!! Jeg var like imponert hver gang, der jeg stod i luka og så på. Når vi satt og koste oss på siste del av seilasen, bemerket jeg alltid at Ove var blitt solbrent i ansiktet etter alle timene til rors. Han bare nikket, stønna, harket og gurgla. Jeg trodde det var fordi han var så glad i krabbe. Hvem faen tenker på allergi i en så koselig stund?

HARDTRENING. - Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Ove er en tøffing!!! Kan dere tenke dere hva han har gjennomgått på grunn av de helvetes krabbene? (vi skulle jo bare kose oss) Stakkars jævel!

- Som sagt: Her må det trenes. Genuaen er på 84m2 og det er tung duk. Jeg har funnet ut at det teoretisk kan bli ca.300 slag på turen. For å være godt nok forberedt vil jeg fra i dag av ta en armheving for hvert slag. Det vil si 300 armhevinger per dag. Det vil igjen si 54900 armhevinger frem til start.

SURR FAST OTTO. - Det er ikke bare Genuaen som er stor i Ove sin båt. Spinnakeren er på hele 200m2. Jeg regner med at det kan bli inntil 4 spinnakersettinger. For å få noe opp må man trekke ned. Jeg er jo ikke særlig stor. Jg holder cirka samme vekten som spinnakeren. Når jeg skal heise, må jeg først surres fast til dekk, ellers kan vi risikere at jeg fyker opp og spinnakeren går ned. Den beste treningen til denne manøveren er kroppshevinger.

- Jeg vil tro at jeg klarer å dra 1m pr gang. Masten til Ove er 20 meter . Jeg må derfor klare 20 kroppshevinger sammenhengende. Siden det kan bli fire settinger på turen må jeg altså ta 80 kroppshevinger per dag. For å ha nok overskudd til trening, må jeg ned i halv stilling på jobben. Jeg må jo slappe av mellom treningsøktene.

- Det er ikke bare det at man skal trene seg opp. Man skal trene seg ned igjen også. For at jeg ikke skal bli pløsete i kroppen må jeg etter seilasen redusere armhevinger og kroppshevinger med en pr. dag. Det vil igjen si at jeg må holde på med disse jævla armhevingene i 15 mnd.

- Det skal bli godt å bli ferdig med Seilmakeren 2008 i februar 2009.

Seilerhilsen fra O2.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen