Barcelona World Race

Klare for jorden rundt

Klare for jorden rundt

Søndag klokken 13.00 legger 18 seilere i ni Open 60er ut på en 80 dager pluss jorden rundt regatta. Barcelona World Race kommer til å bli en av de hardeste shothanded regattaene og det er liten tvil om at noen ikke vil seile hele veien rundt.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig søndag morgen begynte de første av de ni hypermoderne Open 60ene å forlate bryggene i Barcelona. Starten går klokker 13.00 og da blir det maks push for doublehanded seileren i 80 dager fremover. Minst...

SKRYT. Det er mange regattaer som forsøker å skryte på seg at de er verdens hardeste. Det er likefullt bare Vendee Globe, solo non stopp jorden rundt, som skiller seg ut som den desidert hardeste. Barcelona World Race kommer imildertid til å sikre seg en plass blant de aller mest krevende fordi med to seilere i hver båt kommer alt til å bli pushet til sitt aller hardeste.

I Vendee Globe må seilerne sove og for å klare det i relativt trygge omgivelser så reduserer de seilføring. Dermed sparer de også utstyret for betydelig stress. I Barcelona World Race blir det sannsynligvis ikke tale om å ta foten vekk fra gasspedalen for å hvile. En sover, mens en seiler maksimalt.

ØDELEGGELSER. Båt og utstyr kommer dermed til å få mye juling. Sannsyligvis så mye at minst 2-3 båter ikke klarer å seile hele veien rundt non stopp. De aller fleste av de ni båtene er helt nye og i slike race som dette er det kombinasjonen av velprøvd, enkelt, og nydesignet utstyr som er vinneren. Den som tar med seg de rette reservedelene har også en god sjanse til å fullføre.

Dessuten så er det selfølgelig de to som er oppi som er det mest avgjørende. De må vite når de skal satse og når de skal roe seg litt ned.

Du kan lese mer om regattaen her