Søk i arkivet

Barcelona World RaceTett i Barcelona-teten

ESTRELLA DAMM med den spanske-amerikanske duoen har tatt teten i Barcelona World Race etter den første natten. Men det er veldig tett.

Barcelona er ikke det mest logiske stedet å starte en jorden rundt regatta – i hvert fall ikke fra et seilteknisk ståsted. Fra et kommersielt fungerer det imidlertid. Nærmere 600 følgebåter var på vannet for å se starten på søndag.

LITE VIND. Etter en natt med lite vind er det ESTRELLA DAMM med Guillermo Altadill og Jonathan McKee som har tatt en knapp ledelse.

De seks første båtene er like mange nautiske mil fra hverandre, så her kan det fort endre seg mens båtene seiler mot Gibraltar og åpent hav.

PARTY. Det er lite vind i området, så tre båter gikk på innsiden av party-øya Ibiza for å lete etter vind der, men det var ikke det heldigste valget. EDUCATION FRONTERAS, Ellen MacArthurs gamle Open 60, endte opp i totalt vindstille i natt, og ligger allerede sist.

Denne båten er den eldste i flåten og kommer sannsynligvis til å danne baktroppen hele veien rundt. Men hun har en god sjanse til å holde hele veien rundt – og det vil kunne komme til å vise seg å bringe laget atskillige plasser opp.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen