Rekord-tidlig terminliste klar

Samseiling i Nord-Norge

Samseiling i Nord-Norge

Seilforeningene i Nord-Norge har samordnet sine terminlister foran neste års seilsesong. – Vi ønsker at flere skal kunne delta i hverandres regattaer, forklarer initiativtagerne til et fellesmøte mellom foreningene, leder Olav Taraldsen i Bodø Seilforening og Sverre Benjaminsen, som både er leder i Troms Seilkrets og regattasjef i Tromsø Seilforening.

Selv om seilerne i nord tidlig på 1980-tallet forsøkte det samme, mener de at møtet som ble avviklet nå i november, er historisk fordi antallet seilbåter i landsdelen siden den gangen har eksplodert, og at muligheten for en reell samseiling gjennom hele sesongen er større enn noen gang.

NY EPOKE. Selv om tradisjonsrike Vestfjordseilasen siden 1982 har samlet båter fra hele Nord-Norge med rekorddeltagelse i år med over 100 båter, representerer fjorårets nykommer Nord-Norsk seilranking og neste års Nordnorsk mesterskap i baneseilas en helt ny epoke for seilsporten i nord.

– Med litt vilje og lokal fleksibilitet har vi klart å komme frem til et felles forslag til terminliste som ansees som foreløpig – inntil de forskjellige foreningene har behandlet den. Det betyr at vår nye «felles» regattasesong åpner og avsluttes med doublehanded regattaer. Åpningen skjer 23.–25. mai med Corponor 2008 mellom Bodø–Værøy–Bodø, mens Hekkingen–Andenes–Hekkingen 29.–31. august skal være siste regattaen som inngår i Nordnorsk seilranking. Kvitt Brød-seilasen helgen etterpå vurderes mer som en sosial dessert på tampen av sesongen, og for noen kanskje som en pitstop på turen hjem fra Hekkingen, forteller Olav Taraldsen og Sverre Benjaminsen.

NORD-NORSK SEILRANING. I alt inngår seks regattaer i Nord-Norsk seilranking som da blir seende slik ut:

  • 23-25 mai: Corponor Offshore Race/Shorthanded (Bodø seilforening)
  • 7-8 juni: Hvalsafari Race/Full-Shorthanded (Harstad seilforening)
  • 28-29 Juni: Vestfjord seilasen/Full-Tur (Bodø seilforening)
  • 30-3 aug: Senja Rundt/Full-Tur (Senja seilforening)
  • 15-17 aug: Nordnorsk mesterskap LYS/ Full-bane (BSF/TSF/HSF)
  • 29-31 aug: Hekkingen-Andenes/Shorthanded (Tromsø seilforening)

ANDRE, LOKALE REGATTAER. Andre mer lokale regattaer å være oppmerksomme på er:

  • 31-1 juni -Karsløy regattaen (Tromsø)
  • 14-15 juni -Værran Rundt (Bodø)
  • 21-22 juni -Festspill regattaen (Harstad)
  • 23-24 aug -Tjeldsund regattaen (Harstad)
  •  6-7 sep -Kvitt Brød/Hadseløya Rundt (Vesterålen)

– Vi tror at denne samkjøringen både samler flere båter på startstreken fra forskjellige foreninger og som følge av det – gir høyere kvalitet både i seiling og i selve arrangementet. Dessuten mener vi at en tidlig, felles planlegging av sesongen gir større muligheter for at seilere i nord og sør kan delta i hverandres rankede regattaer og gjennom det samle poeng i SEILmagasinets nasjonale shorthandedranking, mener stifterne av denne felles-terminlisten i nord.