Ny Cookson 50 på trappene

Ny 50-foter på Einar Sissener

Ny 50-foter på Einar Sissener

Etter årets avkortede sesong i GP42, har nå Einar Sissener kjøpt en Cookson 50. Peer Moberg blir som vanlig om bord, og melder om en superrask slede med svingkjøl.

Publisert Sist oppdatert

– Det er riktig. Vi har fått tak i en Cookson 50 som er brukt et halvt år av Cookson selv, sier Peer Moberg til SEILmagasinet.

– Båten er optimalisert for IRC, bygd i det seneste innen infusion-teknologi og designet av Bruce Farr, forklarer han.

Cookson er mannen bak det kjente verftet i New Zealand som blant annet står bak et par av Knut Frostads W60-båter og flere av New Zealands America's Cup-båter.

– Den er helt rå. Tallene taler for seg; 49,99 fot lang, 3,5 meter dyp og 4,30 bred. Båten veier 7 tonn hvor 3,6 av disse er i kjølen. Som forøvrig kan svinges 35 grader ut, fortsetter Moberg.

– En tilsvarende båt har hatt en maks-speed på over 29 knop, legger han ivrig til.

Den nye båten har en rigg som er så godt som tilsvarende TP52-båtene bruker, men den er kun satt opp med spinnaker på et fast baugspryd – som forøvrig er på 250 kvadratmeter.

Båten skal seiles med et mannskap på mellom 10 og 15 personer.

– Basen i mannskapet blir det gamle ALCAP-mannskapet, men også folk fra FRAM- og NORWEGIAN STEAM-lagene blir å se om bord. Båtens navn blir AL CAPONE.

– Båten kommer til Antwerpen i april og vi seiler den da til Norge. Det første vi skal gjøre er North Sails samling på Holmbu og deretter Skagen Race og så skal vi prøve å få til én internasjonal regatta. Etter det blir det litt roligere, mest på grunn av OL i Kina, som jeg skal være med på, avslutter OL-seileren.

Du kan se en Cookson 50 i action her.