America’s Cup

Fullt brudd mellom toppene

Fullt brudd mellom toppene

Hva som egentlig er sant når det gjelder den stadig pågående krangelen mellom Alinghi og BMW Oracle er det vanskelig å finne ut av. De har begge forskjellige virkelighetsoppfatninger, men konsekvensen er i hvertfall at det er fullt brudd. Nok en gang. 

Publisert Sist oppdatert

Begge parter mener at den andre har sørget for at samtalene utenfor rettssalen har stanset helt opp.

KRANGLER. Alinghi mener at forhandlingene mellom dem og BMW Oracle Racing ble avsluttet da Ellisons gutter kom med fem nye krav som gikk i mot det de offisielle utfordrerne allerede har blitt enige om. Dette kom etter at de to var på vei til å bli enige om de ni opprinnelige kravene til Ellison.

I Bertarellis øyne sendte det troverdigheten til amerikanernes ønske om å komme til en løsning rett til bunns. Dermed avsluttet de alle videre forhandlinger utenfor rettssalen.

PENGER NOK. Ellison ville blant annet ha mulighet til tobåttesting. Den nye regelen har forbudt dette for å redusere kostnadene. Men kostnader er ikke tema i Ellisons jakt på Americas Cup pokalen, så derfor vill han ha to båter.

Neste milepæl for Americas Cup nå er fredag 16. November. Hvis ikke Ellison innen den tid (i morgen) har klargjort sitt standpunkt i forhold til det 33. AC og stanset rettssaken, så må Alinghi ta en rask beslutning om de i det hele tatt kommer til å arrangere Americas Cup i 2009.