Barcelona World Race

Endelig i Atlanterhavet

Endelig i Atlanterhavet

Paprec Virbrac 2 med Jean-Pierre Dick og Damian Foxall om bord varførste båt som kom seg gjennom Gibraltarstredet og ut i Atlanterhavet.Nå har de satt kursen sørover.

Publisert Sist oppdatert

Barcelona Word Race seilerne hadde en seig start i Middelhavet. De brukte hele fire dager i veldig lette vinder på strekningen Barcelona-Gibraltar. Men nå har de endelig kommet seg ut i havet.

SØROVER. - Det er fortsatt lette vinder, men nå seiler vi i medvind og jeg regner med at vi er på kanariøyene på ettermiddagen den 18. november, sier Guillermo Altadill, skipper på Estrella Damm, som ligger på tredjeplass.

Alle de ni båtene er nå i Atlanterhavet og det er 248 nautiske mil mellom første og siste båt.

PITSTOPP. Barcelona World Race har bestemt seg for å tillate pitstop underveis for å gjøre reparasjoner etc. Etter hvert som racet går mot slutten pådrar en seg imidlertid minuspoeng for å stanse, mens det er "billigere" å stanse i begynnelsen.

Det kan innebære at enkelte båter legger inn service-stopp i for eksempel Cape Town for å sikre seg at de holder båt og utstyr i et stykke gjennom Sørishavet. Kanariøyene er i tilfelle det første naturlige stoppestedet for båter med problemer.