CYD 40

Ny svensk 40-foter på nyåret

Ny svensk 40-foter på nyåret

Nicanders Båtvarv, som bygger CB 365, avslutter i disse dager pluggen på det som skal bli en ny 40-foter. Denne gangen blir ikke navnet CB, da Carl Beyer ikke er involvert. Arbeidsnavnet er CYD 40 og båten skal prøveseiles i begynnelsen av neste år.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært en kjempeinteresse for båten. Vi har solgt fem stykker i Sverige allerede. Og vi har hatt flere henvendelser fra Norge, sier Mikael Nicander hos Nicander Båtvarv AB til SEILmagasinet.

I motsetning til CB 365 som er tegnet av Carl Beyer, er designeren av den nye 40-foteren ukjent på seilbåtdesigner-arenaen. Designeren heter Anders Erikson og skal ifølge Nicander være en dyktig seiler. Erikson kommer fra den svenske bilindustrien.

CYD 40 skal vakuumstøpes etter injiseringsmetoden både i skrog og dekk, dekkslayouten blir to varianter; en åpen og en lukket hekk. Du kan også velge om du vil ha to eller ett ratt helt akter i cockpiten.

– Det er lagt mye arbeid i at båten skal være rask. Den kan leveres enten med karbonfiber eller aluminiumsrigg, stående rigg blir i ROD og kjølen blir en dyp T-kjøl, fortsetter Nicander.

Utifra de tegningene SEILmagasinet har mottatt, kan man se at båten får en tradisjonell innredning med en stor akterlugar, rommelig forpigg og en salong som ikke viker mye fra det ordinære svenske.

CYD 40 er satt opp til å veie 5 700 kilo, hvor 2 500 av disse befinner seg i kjølen. Nicander opplyser at båten vil koste rundt 2,5 million svenske kroner.