Team Tuv mot OL i Laser

Trening Toppseil Landslag Mallorca

Ingen blir best alene

Stian Tuv og Kristian Ruth er i Australia og trener for OL-deltagelse i Laser. Nå er det slik at det eventuelt bare er én av treningskameratene som får OL-billett, men SEILmagasinet sørger for at begge i alle fall får reise til OL i 2008.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for SEILmagasinets engasjement skriver seg langt tilbake i tid, da bladets redaktør, Morten Jensen, selv satset mot OL i 1976.

– Situasjonen Kristian og Stian er oppe i nå, er helt lik den jeg selv stod i for over 30 år siden. Den gangen var vi to lag som satset og samarbeidet med henblikk på OL. Vi delte alle erfaringer og trente sammen, og målet vårt var å bli nr. 1 og 2 i den norske uttagningen, forteller Morten Jensen.

Og det klarte de. SEILmagasinets redaktør seilte OL i 470 sammen med broren Hans Petter, mens treningskameraten Carl Petter Aaser ble tatt ut som reserve.

– I tillegg spleiset vi alle på kostnadene slik at også Carl Peters makker, fetteren Christian Walter, fikk turen til Canada, forteller Jensen.

Den viktigste erfaringen fra samarbeidet mellom de fire var imidlertid dette:

– Det at vi samarbeidet 100% og hjalp hverandre frem var den eneste årsaken til at vi ikke bare klarte å bli nr. 1 og 2, men at vi også klarte å hevde oss helt i verdenstoppen som de eneste norske på den tiden. Samarbeidet var selve nøkkelen til suksess, og dette ser jeg nå igjen i samarbeidet mellom Stian Tuv og Kristian Ruth. De har trukket hverandre opp på et høyt internasjonalt nivå ved gjensidig hjelp, og derfor ønsker SEILmagasinet å bidra økonomisk til at dersom den ene av dem blir tatt ut, skal også den andre få turen til Bejing neste år, sier Morten Jensen.

Kristian Ruth har allerede sørget for at Norge har en Laser-plass under OL i Kina neste år. Nå er det opptil de to seilerne å oppnå gode nok internasjonale resultater til at den norske olympiske komiteen (NOK) tar ut en av dem.

I sitt siste nyhetsbrev forteller Stian Tuv mer om satsingen deres:

INGEN BLIR BEST ALENE

Konseptet som beskriver satsingen vår frem mot Beijing heter «Ingen blir best alene». Det handler om å motivere hverandre for å yte maksimalt. Gjennom samarbeid oppnår vi raskere og bedre resultater enn hver for oss.

Til OL 2008 er det bare én seiler som får representere Norge. Vår støttespiller SEILmagasinet sørger imidlertid for at begge får dra, slik at vi kan dele erfaringene og hjelpe hverandre helt frem mot mål.

Vårt mål for satsingen er å representere Norge i OL 2008, samt å legge grunnlaget for å kunne ta medalje i London 2012. For å nå målet kreves det mer enn to ambisiøse seilere. Vi er derfor avhengige av et samarbeid med næringslivet.

Takket være gode sponsorer som FotoVideo, Nesodden Seilforening, Oakley og SEILmagasinet, samt støtten fra Norges Seilforbund, er vi godt på vei. For å seile helt til mål er vi likevel på jakt etter flere samarbeidspartnere som vi kan tilby et vanntett opplegg. Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en presentasjon av hva vi kan tilby.

Optimal trening i Santander. 5–12. november var Kristian og jeg invitert til en eksklusiv treningssamling i Santander i Nord-Spania. Tilsammen 15 laserseilere fra Frankrike, Østerrike, Tyskland, Spania, Hellas og Norge var invitert. Det ble seilt «full-size» regatter hver dag med innledende runder og avsluttende medalrace.