Solo jorden rundt non stopp

Joyon setter avgårde

Joyon setter avgårde

Francis Joyon starter sitt jorden rundt rekordforsøk fredag morgen.Thomas Coville kommer seg ikke avgårde på grunn av hydraulikproblemer, og han venter i stede på neste værvindu. 

Både Joyon og Coville satt seg fore å slå Ellen MacArthurs solo jorden rundt rekord denne vinteren. Begge har to 100 fots trimaranen og begge har gode muligheter til å slå den lille engelske damen av pallen.

VÅR EGEN VERDEN. Det som også er felles for begge de to prosjektene er at det er utpreget franske. Da Joyons organisasjon fikk spørsmål fra en engelsk journalist om de skulle sende ut litt informasjon på engelsk underveis siden jorden rundt rekordforsøk tross alt også har interesse utenfor Frankrike, så fikk de svar på fransk: Vår sponsor har ingen interesser utenfor Frankrike så det vil ikke bli oversatt noe som helst.

Thomas Coville er nesten på den samme linjen, men han har heldigvis for oss en sponsor som gjerne vil ut i verden. Helly Hansen jobber med å sette opp en engelske hjemmeside for hans prosjekt.

AVGÅRDE. Fredag setter Joyon avgårde på det som ser ut til å være et veldig bra værvindu.

Thomas Coville hadde planer om det samme, men har fått problemer med hydraulikken. Han utsetter dermed avgang. Det betyr at det ikke blir noe tobåt race jorden rund.