America’s Cup

Ellison fikk medhold

Ellison fikk medhold

Golden Gate Yacht Club har fått medhold av den amerikanske domstolen,og dermed er den spanske utfordringen til America’s Cup ugyldig. Denoffisielle utfordreren til det neste America’s Cup heter nå LarryEllison.

Publisert Sist oppdatert

Spanjolenes hastig dannedte yacht club holdt ikke de formelle kravene som trengs for å være en utfordrer til America’s Cup. Det slo dommeren i New York fast på tirsdag.

Dermed er det Golden Gate Yacht Club eller BMW Oracle Racing Team eller Larry Ellsion som er utfordrer til den neste America’s Cup.

Nå er det BMW Oracle og Alinghi som skal bli enige om hvor, når og hvordan det neste America’s Cup skal seiles, og allerede nå går spekulasjonene om at de ikke vil slippe andre utfordrer til og at cupen slett ikke vil gå i Valencia, men et annet sted.

Hvis det blir som Ellison ønsker, er det også gode muligheter for at det kommer til å skje i 90 fots flerskrogsbåter. Det vil i så fall kunne bety slutten på den nye AC 90-klassen, som ble lansert i forbindelse med spanjolenes utfordring. I beste fall kan klassen bli utsatt.

På mange måter minner situasjonen om den man hadde i 1988 da newzealenderne utfordret amerikanerne i en kjempestor enskrogbåt. Da ble det også mange runder i rettssalen, og det endte med at amerikanerne svarte med å stille med en katamaran – og vant.

De nærmeste dagene vil bringe nye avsnitt til den lange og fargerike historien om America’s Cup.