Søk i arkivet

NORC og NORLYS samarbeiderRanking samler storbåt-seilerne

I 2008 kommer alle de beste storbåt-seilerne til å få sin egen ranking i Norge. Rankingregattaene er blitt fordelt mellom allerede eksisterende regattaer og på foreninger som har lang erfaring med å gjennomføre gode arrangementer. NORC og NORLYS, som samarbeider om rankingen, regner med i overkant av 40 båter i hver regatta.

NORLYS og NORC har sendt ut en pressemelding der de forteller at den nye ranking-serien er et resultat av at NORC og NORLYS tidligere i høst bestemte seg for å samarbeide. «Den nye rankingen tilbyr alle havseilere et helt nytt konsept med en god kombinasjon av baneseilas, distanse og aktiviteter på land», heter det.

– Vi tar mål av oss til å gjøre dette til den største og beste serien for storbåt-seilere i Norden, sier Thomas Nilsson, leder i Norwegian Offshore Racing Club (NORC). 

Rankingen vil foregå etter de to handicap-systemene LYS og ORC International. Det sistnevnte systemet er en oppgradering av IMS som rankingen ble seilt etter i år, men som nå ikke lenger eksisterer. Innen hvert av systemene vil det bli seilt i«stor» og «liten» klasse.

START I LARVIK. Første baneseilas går i Larvik 24.–25. mai og det kommer til å bli et bredt felt som stiller til start, tror de to klasseklubbene.

– Det er nemlig ikke bare ORC International og LYS R-båtene som stiller. Larvik vil også ha med seg Farr 40-klassen der baneseilasen for entypeklassen er en del av Farr 40 Nordic Circuit 2008, heter det i pressemeldingen. Totalt 40–50 båter håper man på i Larvik.

Store seilaser som Færderseilasen, Moss Raymarine Race og Hollænderseilasen er også med på terminlisten. Høydepunktet for ORC International-seilerne blir EM i Marstrand i begynnelsen av august. Den sjette og avsluttende rankingseilasen blir i Åsgårdstrand i midten av september.

TERMINLISTEN:

  • RANK 1: 24.–25. mai Larvik: Baneseilas
  • RANK 2: 13…-15. juni KNS: Færderseilasen
  • RANK 3: 4.–8. august Marstrand: EM ORC International (Baneseilas)
  • RANK 4: 16.–17. august Moss: Raymarine Race (Baneseilas)
  • RANK 5: 30. august KNS: Hollænderseilasen
  • RANK 6: 13.–14. september Åsgårdstrand: Baneseilas


RANK 1-2-4-5-6 utgjør LYS-rankingen der en baneseilas og en distanseseilas kan strykes

RANK 1-2-3-4-5-6 utgjør ORC International-rankingen der ditto kan strykes. 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen