Adventseilasen 2007

LID DE PARADE vant Adventseilasen

LID DE PARADE vant Adventseilasen

Forrige helg ble, tradisjonen tro, Adventseilasen avviklet av Karmøy Seilforening. Beste båt ble Roald Lid i Expressen LID DE PARADE.

Publisert Sist oppdatert

17 båter hadde stilt opp til den tradisjonelle Adventseilasen. Adventseilasen starter i Kopervik Havn, runder Tedneholmsflo nord om Sauøy og går tilbake til mål i Kopervik Havn.

Odd-Bjørn Saltnes fra Karmøy Seilforening har sendt rapport:

Tradisjonen tro arrangerte Bestyrelsen første søndag i Advent den originale og eneste beskyttede Adventseilasen. Seilasen arrangeres til minne om alle de vågale karmøybuene som gjennom hundreder av år trosset vær og vind for å hente hjem årets juletre fra en av de mange holmene og øyene øst av Kopervik. På vegen hjem satte de treet i stevnen og fikk dermed enda bedre fart i medvinden. Det var for resten slik spinnakeren ble oppfunnet.

I år stilte det 17 båter til start, og det ble som sedvanlig benyttet Gundermetoden for å få båtene av gårde. Det var flotte forhold for seiling denne dagen, med mildt værlag og lett bris fra sydost og flatt vann. Det var sterk kiving mellom de første båtene inn mot mål, men det var Expressen LID DE PARADE, med Roar Lid ved roret, som trakk det lengste strået og gikk først over mållinja.

Etter seilasen ble det graut og premieutdeling på Karmøy Seilforenings klubbhus på Gofarnes ved Kopervik.