Plutselig dukket en sort finne opp:

Kristian Ruth møtte hai på trening!

Kristian Ruth møtte hai på trening!

– Jeg lå og surfet på en kjempebølge da jeg plutselig så en stor, svart finne ved siden av meg. Spørsmålet for med ett gjennom hodet mitt: Delfin? Hai? Delfin? – Hai!! Det var en 2–3 meter lang hai som svømte rett ved siden av meg, forteller Kristian Ruth, som fikk seg en seilopplevelse utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

OL-aktuelle Kristian Ruth fra Asker er for tiden i Sydney i Australia, og det var under gårsdagens treningsøkt i Laser at det noe overraskende hendelsen fant sted.

– Vi var en ca. 15 Lasere utpå, og det var på vei tilbake fra en økt med fartstrening på bidevind, at haien kom opp på siden av meg. Det blåste 16–18 knop og med store bølger fra havet som rullet inn, hadde vi noen eventyrlige surfer innover, forteller Kristian Ruth til SEILmagasinet.

KULLSEILTE. Kristian var sammen med treningskamerat Stian Tuv, og omtrent halvminuttet etter at Kristian hadde sett haien, kullseilte Stian.

– Lykkelig uvitende om hva slags selskap han hadde i nærheten, sier Kristian, som legger til at det å se hai ikke er helt uvanlig i Sydney Harbour, men det er første gang han har hatt en såpass tett innpå seg.

– De lokale seilerne beroliger oss med at de ikke spiser mennesker og er så farlige, sier han.

WORLD CUP. Kristian Ruth og Stian Tuv er i Sydney for å trene og delta i Sydney International Regatta, som starter til lørdag. Regattaen har status som World Cup av Grade 1 – høyeste viktighetsgrad – og det er ventet ca. 100 Lasere til start.

– Mange av verdens beste seilere er på plass. Da vi trente i går, var fire, fem av seilerne som var utpå, ranket blant de ti beste i verden, så vi har topp matching her nede, forteller Kristian.

Om to måneder starter VM i Laser i Terrigal, litt nord for Sydney, og det er årsaken til det store oppbudet av topp-rankete Laser-seilere i Sydney akkurat nå.

Også brettseileren Jannicke Stålstrøm er på plass i Sydney for å delta i verdenscup-regattaen, og hennes trøst når det gjelder haier, er, ifølge Kristian Ruth:

– Hun mener at hun seiler så fort at haiene ikke klarer å ta henne igjen…