Irsk båt klar

Irsk båt klar

Endelig falt den syvende båten på plass for Volvo Ocean Race 2008-09.Det blir den doble olympiske medaljøren Ian Walker som blir skipper. 

Publisert Sist oppdatert

Det er kanskje lovlig sent å lansere et VOR prosjekt uten å ha en båt på vannet, men med riktig prioritering så kan det gå for det irske laget.

GRØNNE. Laget har tatt navnet The Green Team siden de kommer fra den grønne øyen Irland. I følge pressemeldingen fra VOR så har de klart å reise de første pengene for å få prosjektet på beina, men meldingen sier ikke noe om de har penger nok til å være på startlinjen ennå.

Det som imildertid er klart er at det blir en Reichel Pugh designed båt som for tiden er under bygge i Kina.

DOBBEL. Ian Walker har en imponerende seil CV. Han har to OL medaljer, fire verdensmesterskap og i tillegg har han vært skipper og taktikker for to Americas Cup satsninger - GBR Challenge og +39.

Han har også vært skipper for TP52en Patches som vant Global Championship i 2006.

- Det er kanskje mange som ser på meg som en typisk innshore seiler, men det trodde man om Torben Grael før det forrige VOR også. En må hele tiden lære seg nye ting og flytte egne grenser for å komme videre. Jeg trenger en ny utfordring og offshore seiling er akkurat det, sier Walker.

VOR 2008-09 har stopp over i Galway på Irland.