Barcelona World Race

Nok en båt ute

Nok en båt ute

Etter en kort pitstopp i helgen har nå den ene båten i Barcelona WorldRace mistet masten. Dermed er det fem båter igjen - og en av disse erpå vei for å sjekke kjølen.

Publisert Sist oppdatert

Roland Jourdain og Jean-Luc Nelias måtte gå inn til Kerguelen øyene i Sørishavet for å fikse motoren. Etter intens jobbing kom de seg videre i helgen, men mandag var deres doubelhanded regatta jorden rundt over.

Begge de to var under dekk da masten plutselig raste ned. Det blåste 25-30 knop da båten plantet baugen inn i en bølge og belastningen på riggen ble for stor.

LANGT HJEM. De har klart å redde bommen og en dekkspreder. Dermed har de noe å bygge en nødrigg ut av - for det kommer de til å trenge. De er nemlig 1700 nautiske mil fra nærmeste land, og det er Australia.

De fem av de ni gjenværende båtene i Barcelona World Race forbereder seg nå på en storm. Albert Bargues og Servanne Escoffier ligger bakerst i feltet med 2700 nautiske mil å hente igjen, og de kommer til å få den 40 knops vinden først.

KJØLPROBLEMER. Om bord i Temenos II har de satt kursen mot New Zealand etter at de oppdaget rust ved kjølinnfestingen. De har seilte konservativt de siste dagene, men området har spredt seg. Nå har de bestemt seg for å løfte båten ut av vannet for å sjekke skadene og muligheten for å fikse det.