1000Mile Race

Doublehanded maraton i nytt format

Doublehanded maraton i nytt format

1000Mile Race har fått et nytt format for neste år. Da blir det etekstra pitstop i Newcastle før båtene setter kurs for Bergen. Fire avde fem etappene blir tellende. 

Publisert Sist oppdatert

I 2007 ble 1000Mile Race født og den lange tomannsseilasen ble en suksess med 15 båter på startstreken. Til neste år håper de nederlandske arrangørene på enda flere deltakere og har lagt inn en ny vri på ruten for å stimulere til akkurat det.

NYTT STOPP. Starten 8. juni kommer til å gå fra Nederland som vanlig, og den første etappen blir opp til Newcastle, UK. Bare fire av de fem etappene blir tellende denne gangen og det åpner for at seilere kan henge seg på derfra.

Det er ikke avgjort når restarten fra Newcastle skal være men siden starten på Shetland Race er 18. juni kan det ikke være så mange dagene seileren får bli i UK.

SHETLAND. Langdistanse regattaen blir også en del av Nordsjøklassikeren i 2008, og det sikrer et kompetitivt doublehanded felt over til Shetland. Retur fra den lille britiske øygruppen er 22. juni.

Alle båter over 27 fot og som har gjennomført en 175 nautisk mil lang kvalifikasjons seilas kan delta. Det blir en egen klasse for Transat 6,50.

Du kan lese mer på regattaens hjemmeside.