Sydney-Hobart 2007

Fløtestart for 82 båter

Fløtestart for 82 båter

Tradisjonen tro startet havseiler-klassikeren Sydney-Hobart 2. juledag fra Sydney. 82 båter stilte til start, der maxirateren WILD OATS XI på 98 fot rundet det første show off-merket 2,5 nautiske mil etter start, før kursen kunne settes sørover mot Hobart på øya Tasmania syd for Australia.

Publisert Sist oppdatert

Sydney-Hobart regnes for en av verdens tøffeste regattaer, og atskillige er historiene om havarier og i verste fall dødsfall. Dette har imidlertid ikke skremt seilere fra å delta, for det å ha gjennomført et Sydney-Hobart-Race er noe som lyser opp på seil-CVen.

Det var imidlertid langt fra hårete forhold da båtene la i vei i årets rac; beskjedne 8–10 knops vind, som økte til 20 knop fra nord utover dagen. Etter start skulle båtene rundt et merke 2,5 nautisk mil etter start; en ekstra gest til de antatte 300 000 tilskuerne som fulgte race-starten fra land eller følgebåter.

Og stor var jubelen da 98-foteren WILD OATS XI med hjemmehavn i Sydney kunne vippe seg rundt merket som første båt foran sin antatt sterkeste rival, britiske CITY INDEX LEOPARD på samme lengde.

En annen båt som utmerket seg var ROSEBUD, den første båten som er sjøsatt og bygd etter den nye Transpac 65-regelen. Dette er en ny klasse som er «storeboren» til Transpac 52, som kong Harald seiler i.

Du kan følge Sydney-Hobart-racet her.