Barcelona World Race

Pit stop i Wellington for britisk team

Pit stop i Wellington for britisk team

Det er neppe for å få et snev av julestemning at Alex Thomsom og Andrew Cape om bord i HUGO BOSS nå har bestemt seg for å ta et pit stop i Wellington på New Zealand, men snarere et nødvendig behov for å foreta reparasjoner. De seiler i det pågående Barcelona World Race og jager 130 nautiske mil bak den ledende franske båten PAPREC-VIRBAC 2.

Publisert Sist oppdatert

Doublehanded-regattaen Bacelona World Race pågår nå i sitt 47. døgn, og mens Jean Pierre Dick og Damian Foxall seilte sin Open 60-båt PAPREC-VIRBAC 2 tvers igjennom stredet som skiller den newzealandske sørøya og nordøya, har britene Alex Thomson og Andrew Cape bestemt seg for å søke havn i Wellington på nordøya.

Reglene sier at om de først bestemmer seg for et pit stop, så må det vare i minimum 48 timer, noe som betyr at franskmennene i PAPREC-VIRBAC 2 vil kunne øke forspranget sitt solid. På den annen side mener britene at en reparasjon er nødvendig for å kunne seile med 100% innsats videre, og de mener at de i løpet av 48 timer vil få HUGO BOSS fit for fight igjen.

RORPROBLEMER. Hovedproblemet er rorene og kasettene rorene sitter i. Begge deler er i bevegelse. Et annet problem er at rorene stadig vekk vippes opp av vannet. De er konstruert for å gjøre dette dersom de skulle treffe noe, men nå skjer det stadig vekk – noe som har resultert i dramatiske og ufrivillige jibber, som igjen har resultert i andre skader om bord.

Nå står HUGO BOSS’ shore crew klare til å ta dem imot og foreta alle reparasjonene.

– Vi er svært tilfredse med båten og hva den presterer, og vi har stor tron på at vi skal kunne ta igjen det tapte vis á vis PAPREC-VIRBAC 2 i annen halvdel av regattaen med en båt som er fullt og helt i stand igjen, sier Alex Thomson.

KUN FEM IGJEN. Av de ni båtene som startet, er det nå kun fem igjen.

PAPREC-VIRBAC 2 og HUGO BOSS har til nå vært i en klasse for seg, der avstanden dem imellom kun har variert men noen hundre nautiske mil. Bak på 3. plass – og hele 1532 n mil etter – følger Dominique Wavre og Michele Paret i TEMENOS 2, deretter Javier Sanso og Pachi Rivero i MUTUA MADRILENA (1970 n mil bak) og til slutt EDUACTION SIN FRONTERAS med Servane Escoffier og Albert Bargues (2853 n mil etter).