Tøffe forhold på Vestlandet

Nyttårsseilas utsatt og isvarsel

Nyttårsseilas utsatt og isvarsel

Stavanger Seilforening har tatt den tunge beslutningen om å ustetteSubsea 7 Nyttårseilas en uke på grunn av stormvarsel. I Bergen er detsent ut isvarsel til deltakerne i Neglespretten. 

De 43 båtene som er påmeldt til årets Subsea 7 Nyttårsseilas må pent vente en uke for å seile. Her er bakgrunnen for beslutningen:

STORM. - Til orientering besluttet vi å utsette Subsea 7 - Nyttårseilas 2008 på grunn av de forholdsvis klare signalene om vind opp i storm styrke - helt fra i dag og frem til førstkommende lørdag, når regattaen skulle gått. Seilasen gjennomføres mest sannsynlig neste lørdag - 12. januar - etter samme opplegg som tidligere annonsert, skriver Einar Talgø i Stavanger Seilforening.

- Jeg var med på å ta beslutningen i går kveld, og var i utgangspunktet skeptisk til å bestemme oss om utsettelse så tidlig på bakgrunn av det som foreløpig er et meteorologisk langtidsvarsel.

GRENSER. - Værsituasjonen er imidlertid så tydelig - med massiv høytrykk over Skandinavia og tilsvarende lavtrykk inn fra vest og derav følgende vind fra 15 og oppover til over 20 sekundmeter (storm) fra i dag og helt frem til og med lørdag og kanskje søndag. Når vi i tillegg tar med i betraktningen at det tross alt er januar måned så er det faktisk grenser for hva selv de mest spesielt interesserte i dette gamet ønsker å utsette seg for.

- Det var således en enstemmig og egentlig ganske ansvarlig beslutning vi til slutt kom frem til. Når gjenstår bare å se hvordan været virkelig blir på lørdag - dersom solen skinner og det blåser hyggelige 5 - 10 sekundmeter kan jeg nok komme til å ergre meg litt, men da er det for så vidt bare å glede seg en uke til.

MINDRE. På yr.no melder de nå om litt svakere vinder enn i går. Det skal blåse stiv til liten kuling fra øst-sørøst på lørdag.

Starten på årets Subsea 7 Nyttårsseilas blir dermed 12. januar med akkurat det samme opplegget.

ISVARSEL. I Bergen er det meldt om betydelig mindre vind: Laber til frisk bris fra samme retning som i oljebyen. Der har imidlertid Åsane Seilforening sendt ut isvarsel til deltakerne.

- Har du sikret deg fri passasje til Byfjorden? Slik det ser ut nå kan flere havner stå i fare for fryse til før lørdag. Er du i faresonen og har muligheten, er kanskje beste alternativ å legge båten i sentrum eller en annen egnet havn så snart som mulig, melder de til alle påmeldte.