Team LodeStar

Store biffer med saus

Mens de fleste andre nyhetskanaler lanserer slankeprogrammer etter en hard ribbetid, kan SEILmagasineteksklusivt presentere trendens rake motsetning; opp i vekt med Petter og Eivind. Og Star-båtens nye navn.

Publisert Sist oppdatert

Riktig matchvekt er viktig i OL-klassen Star. LodeStar-partnere Petter Mørland Pedersen og Eivind Melleby har endelig nådd de magiske kiloene båten krever – noe som resulterte i nytt, vektrelatert navn på båten.

Mørland Pedersen og Melleby satser knallhardt mot OL i Beijing, både på vannet og, tydeligvis, under alle døgnets måltider.

SEILmagasinet har mottatt oppskriften, og bildebevis, fra Star-seilerene, som for tiden befinner seg i USA:

Endelig!

Som de fleste vet krever Starbåten en del kilo på ripa. I gamle dager var det ingen vektgrense hvilket førte til crew (mannskap journ.adm) på opp mot 170 kilo. Da var det få slag og førstemann til layline som gjaldt. I dag er det vektgrense, og det er om å gjøre å ligge så tett opp mot denne som mulig. Reglen er som følger; for hver tredje kilo rormannen er under 100 kg, kan crewet være to over. Se http://starclass.org/rules_items/weight.htm. Under regatta blir man som i alle andre klasser kontrollveiet underveis, så det gjelder å ha noenlunde kontroll.

Vi har slitt litt med å komme oss helt opp på maks, og alltid manglet de siste kiloene, men ved iherdig jobbing har vi nå klart å komme oss på, og til og med litt over hva vi har lov til. Yes! Bra jobba.

For de interesserte er oppskriften er som følger:

  • Mye styrketrening
  • Proteinpulver
  • Store biffer med saus
  • Ikke altfor mye løping over lang tid
  • Lite salat
  • Ingen lightprodukter i kjøleskapet
  • Følgende innstilling til mat: Ja takk, begge deler!

Vi har derfor kommet frem til følgende navn på båten vår: Survival of the fattest!

Fet hilsen fra Petter (107) og Eivind (92)