Thomas Coville solorekordforsøk

Ny rekord - så var det over

Franske Thomas Coville hadde virkelig fått opp farten og lå langt foranEllen MacArthurs rekordskjema da ulykken traff i helgen. Han mistet denene krasjbaugen rett etter han satt ny solo 24 timers rekord. 

En skadeskutt Sodebo og en skuffet Thomas Coville er nå på vei tilbake til Frankrike.

KRASJ. Søndag formiddag satt Thomas Coville ny 24 timers solorekord da han tilbakela 619,3 nautiske mil på et døgn. Det er en snittfart på 25,8 knop, og tre nautiske mil raskere enn Francis Joyon.

Fem minutter etter at rekorden var i boks merket Coville at båten endret oppførsel. Synet som møtte ham betydde at hans rekordforsøk jorden rundt solo var over. Den ene krasjboksen i baugen hadde gått av. Franskmannen tror ikke at han krasjet med is siden han ikke hørte eller merket et sammenstøt.

NYTT FORSØK? Coville har imidlertid sett mye is på sin ferd, og han har aldri sett så mye is så langt nord som han har gjort denne gangen. Den franske soloseileren er nå midtveis mellom Sør-Afrika og øygruppen Kerguelen.

Han seiler nå tilbake til Les Sables d'Olonne for å montere på en ny krasjboks. Han har tidligere sagt at han har frem til slutten av februar med å starte på et rekordforsøk. Det er ikke sagt noe om han kommer til å få tid til å starte en gang til i år.