Veien til OL

Beste så langt for Gundersen og Bovim

Den norske 49eren med Christopher Gundersen og Frode Bovim om bordendte til slutt på en 17. plass i VM i Melbourne, Australia. Det erderes beste plassering i internasjonal sammenheng.

Det var vindstille på mesterskapets siste dag og dermed ble det ikke gjennomført noen seilaser.

BESTE. Gundersen og Bovim presterte dermed sitt beste resultat sammen i et internasjonalt mesterskap. De ble nummer 17, og nasjonskvalifiserte Norge til OL i år.

Outeridge og Austin vant VM, med britene og ukrainerne på henholdsvis sølv og bronseplass.

AVSLAPPET. - Nå har gutta nasjonskvalifisert og, og har dermed senket skuldrene. Da ser vi at de har potensialet til å gjøre gode seilaser, som vi ser når de vinner en seilas i VM. De kan seile mer opp mot hva de er gode for fremover, og slipper å safe hele tiden. Jeg håper de kan stabilisere seg rundt topp 10 i løpet av sesongen, sier sportssjef Espen Guttormsen i Norges Seilforbund.