Sjøassistanse Shetland Race 2008

Felles minisatsning på Vestlandet

Felles minisatsning på Vestlandet

Miniene har samlet seg på Vestlandet I år og årets SjøassistanseShetland Race blir et av høydepunktene for klassen. Fem båter erpåmeldt til Nordsjø-klassikeren. 

Etter flere år med relativ aktiv miniseiling på Østlandet så har nå miljøet flyttet etter Karl Otto Book til Bergen og Vestlandet. Det har også klart å samle seg om en felles terminliste.

- Når det gjelder miniene så får vi til noe veldig artig i år. Miljøet har gjort en aldri så liten forflytning over fjellet, og vi har klart å samle oss til "riktige" regattaer for båttypen.

Terminliste 2008 for Miniene

Seilmakeren Doublehanded

Sjøassistanse Shetland Race

Miniregatta etapperace Bergen - Stavanger - Kristiansand - Hankø som tilbringer til Simrad One Star

Simrad One Star

I tillegg kommer de fem påmeldte + Stavangerbåten til Rasmus Thørnquist til også å seile Huftarøy rundt, Stord Rundt og en del andre regattaer som treningsregattaer.

TRENING. - Vi kommer til å ha en treningssamling i begynnelsen av mai i Korsfjorden. Bergens Seilforening har vi også fått med på laget med muligheter for båtplasser for de som kommer langveisfra, slik at de slipper å frakte frem og tilbake mellom regattaene, forteller Book.

Karl Otto Book og Sverre Tangerud var de første til å seile Bergen Shetland I en mini. Det gjorde de i 2006 og de vant stort. Nå vhar de fått med seg fire andre båter til årets Sjøassistanse Shetland Race.

- I 2006 hadde vi en litt røff forberedelse i form av at det var litt dårlig tid mellom målgang av Watski Twostar og start Shetland. Vi endte opp med å krysse startlinjen nesten 30 minutter for sent, men i løpet av de første 80 milene, snaut 8 timer seiling, hadde vi seilt gjennom hele feltet og rundet Oseberg som første båt. Derfra og inn gikk det også fort, men vi gikk i mål ca 10 minutter etter Roaring Forties, en Baltic 52, som andre båt.

GODT EGNET. - Returen var betydelig roligere, men stort sett lå vi på plan, og brukte 24 timer på de 200 milene. Det er i hvert fall ingen tvil om at dette er en regatta som egner seg for disse båtene. Stort sett er det vind enten fra nord eller syd = slør. Skulle vi få mye kryss er det selvsagt veldig greit at vi er flere minier slik at vi får seilt mot hverandre klassevis, sier Book.

Du kan se alle de 20 påmeldte til Sjøassistanse Shetland Race her.

- Det er ingen tvil om at jeg har lyst til å få med meg en slik opplevelse igjen. Det skal vel en del til for at vi skal ta vår egen rekord på drøyt 21 timer, men det er absolutt ikke umulig. Vi startet jo 30 minutter for sent, og vi seilte inn mot mål sydfra, ikke fra nord, noe jeg vil tro at vi tapte bortimot det samme på, avslutter Karl Otto Book.