Ligger an til å knuse alle rekorder

Ligger an til å knuse alle rekorder

Francis Joyon kommer sannsyligvis ikke bare til å slå Ellen MacArthurlangt ned i lærstøvlene. Han kommer også til å seile raskere helt aleneenn Orange I gjorde med fullt mannskap.

Publisert Sist oppdatert

Franske Francis Joyon ligger nå 11 dager foran rekorden til Ellen MacArthur. Han har imidlertid et problem med et salingshorn som han må fikse ganske kjapt, men forutsatt at han klarer den jobben helt alene oppe i masten så ligger han an til rekord.

KORT IGJEN. Han har nå seilt i 53 døgn på sin solosprint jorden rundt. Holder han samme farten som han har gjort de siste dagene - med ødelagt salingshorn - regner han med å krysse mållinjen i løpet av søndag eller mandag.

Dermed har han klart å seile jorden rundt på rundt 60 døgn helt alene. Det er 11 dager raskere enn Ellen MacArthur. Men det er ikke den største prestasjonen. Klarer Joyon dette kunststykket er han også raskere enn Bruno Peyrons Orange I rekord (den gamle) med fullt mannskap på 64 dager i 2002.

VERDENSMESTER. Den regjerende rekorden jorden rundt med fullt mannskap ble forbedret av Peyron i 2005 til litt over 50 dager på Orange II.

Hvis Joyon seiler inn til 60 dager så sier det litt (mye) om både seiler og utvikling.