Doyle-Lyngør TwoStar

Ny shorthanded-regatta på Sørlandet

Ny shorthanded-regatta på Sørlandet

Mens vintermørket lå ganske tungt over Sørlandet, så en ny shorthanded-regatta dagens lys 18. januar. Da bestemte representanter fra Risør, Tvedestrand og Lillesand Seilforeninger seg – sammen med seilloftet Doyle – for å arrangere Doyle-Lyngør TwoStar 13. juni 2008.

Regattaen vil starte i Lyngør, ha runding ved Lillesand og ende i Arendal. Om bord skal det være to seilere i hver båt.

– Jeg husker så godt de fine Toyota Truck Skagerrak Race for en del år tilbake da vi seilte langs Sørlandet på denne fine, lyse årstiden, så tanken med denne regattaen er å forsøke å gjenskape noe av dette igjen. Og ettersom det er mye letter å bemanne en båt med to personer – og ikke minst fordi dette med shorthanded-seiling er i vinden – har vi satset på en regatta av denne typen, sier seilmaker Frederik Brodersen i Doyle Lyngør.

Arrangementet starter torsdag kveld med samling på brygga utenfor Brodersens seilloft, og med Seilmakerfruens Kro i underetasjen som det sosiale midtpunktet. Deretter blir det start fredag på en ca. 90 nautiske mil lang seilas.

– Etter målgang blir det påfølgende seilaser i Arendal, sier Brodersen.

Arrangementet går samtidig med Færderseilasen, men det ser ikke Brodersen på som noe problem.

– Jeg tror ikke vår deltagere er potensielle Færder-seilere. Dette skal være en fin sommerseilas for den ikke har tenkt å sove hele uken etterpå, sier han.

Og for dem som skal seile Watski Skagerrak TwoStar, som starter 18. juni, kan det også væe en fin gjennomkjøring.

Påmelding til regattaen vil foregå her på SEILmagasinets regattasider og påmeldingen vil åpne om ikke lenge.