America’s Cup

Oracle spar ut penger

Oracle spar ut penger

Larry Ellison og Oracle Racing Team har satt i gang byggingen av en nyAC90 og en AC-katamaran for å være sikre på at de skal være klare foralle muligheter i det som nå stort sett er advokatenes Americas Cup. 

Onsdag kommer dommeren i New York med sitt syn på saken i den stadig pågående konflikten mellom Alinghi og Oracle Racing Team.

STINN. Multimilliardæren Larry Ellison har imidlertid ikke tid til å vente på den endelige avgjørelsen i retten og har derfor startet byggingen av en ny AC 90. Det kom frem under Seilmagasinets besøk på Lewmar fabrikken i England i forrige uke.

Der jobbet de nemlig med å sette sammen vinsjene til den nye AC90en etter at de vant konkurransen om å bli offisiell hardware leverandør til det høyprofilerte prosjektet.

Men det er ikke bare utstyr til den nye 90 fotsklassen som skal skrus sammen. Siden Ellison og hans menn også har utfordret Alinghi i flerskrogsbåter, så skal Oracle Racing Team ha satt i gang byggingen av ytterligere en båt. Bare i tilfelle det skulle skje at det blir en slik flerskrogsregatta i år eller neste år.

REDDE ANSIKT? Det er akkurat det dommeren i New York skal felle sin dom over på onsdag.

Byggingen av to slike båter koster uante mengder med dollar, og det er på ingen måte sikkert at noen av båtene vil bli brukt.

Britiske Team Origin lanserte seg tirsdag som utfordrer til Alinghi i tilfelle utfordringen fra Ellison blir kjent ugyldig av dommeren på onsdag. Britene håper på at deres initiativ skal være en løsning på rettsstriden mellom to av verdens rikeste seilere, og at det skal bidra til at det blir seilt et Americas Cup i 2011.