Ikke snakk om vinterdvale

Travel vinter for Optimist-seilerne

Travel vinter for Optimist-seilerne

De som måtte tro at landets Optimist-seilere har gått i vinterhi, må tro om igjen. Allerede kommende weekend setter en gruppe seilere kurs for Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

26. januar reiser syv norske Optimist-seilere til Mallorca for å trene der sammen med et dansk lag. Treningsleiren finner sted i Las Palmas og vil vare en hel uke.

MANGE TIL SPANIA. Og så – en snau måned senere – er det duket for sesongens første regatta. Den foregår i Palamos i Spania, og da setter hele 22 norske Optimist-seilere fra 11 forskjellige seilforeninger kursen sørover. KABB Trophy heter regattaen, som vil gi den første pekepinnen om hvordan spydspissene i Optimist-miljøet ligger an internasjonalt.

Regattaen, som foregår fra 15. til 17. februar blir etterfulgt av en ukelang, internasjonal treningsleir der de samme 22 seilerne deltar; med andre ord en real vinterferie i seilingens navn!

7–9. mars vil så Norsk Optimistjolleklubb selv avholde treningsleir «for de tøffeste og mest drevne seilerne», som det heter.

PÅSKESAMLING PÅ FJÆRHOLMEN. Ikke lenge etterpå – fra 15. til 18. mars – arrangeres det så påskesamling på Fjærholmen, og dit ventes det storinnrykk. I 2007 deltok det hele 96 seilere, og ingen vil forundres om tallet 100 passeres i år.

FROSTBITE-JUBILEUM. Og – om ikke det er nok – bare en drøy uke etterpå inviterer Soon Seilforening til sin etter hvert tradisjonsrike Frostbite treningsleir med godt kvalifiserte treningskrefter. I år feirer leiren 20 års jubileum, og foreningen lover i den anledning noe ekstra spennende.

NC-START. Etter påske – 4. til 6. april - arrangerer Norges Seilforbund sin ungdomssamling for flere klasser, og i den siste weekenden før Norges Cupen 2008 skytes i gang i Ålesund 19. til 20. april, foregår arrangementet Spring Sailing Optimist Class Sweden i Stenungsund, der man kan foreta den siste finpussen før NC-starten.

Vinteren er med andre ord ikke lenger noen dvale-sesong for unge, norske seilere!

Norsk Optimistjolleklubb avholder sitt årsmøte 23. januar.