Jevnt og tøft i Laser Radial

Nå starter Elin Samdals kamp om OL-plassen

Nå starter Elin Samdals kamp om OL-plassen

Det skal noe til å stikke seg frem i Laser Radial-klassen, men 28. januar vil Elin Samdal få svar på om vintertreningen på Kanariøyene har gitt resultater. Da starter Rolex Miami OCR 2008 hvor det blir har kamp om plasseringene.

I tre uker før jul og i 10 dager etter nyttår har Fredrikstad-seileren Elin Samdal trent sammen med seilere fra Sverige, Danmark, Finland, Sveits, Tyskland, Frankrike, Hellas, Irland, Canada, Litauen, Belarus og Spania.

– Det har vært veldig rotete sjø og mye trykkforskjeller, litt annet enn hva man finner i Oslofjorden hjemme, forteller Elin i sitt nyeste nyhetsbrev.

Forholdene ligner mye på forholdene på OL-banen i Qingdao i Kina, og det er resultater i r egattaer under slike forhold Norges Seilforbund vil legge vekt på, når de skal innstille til OL-uttak senere i år.

HARDE OL-KRAV. Elin Samdal kvalifiserte Norge for en plass i Laser Radial i Kina-OL, men det er ikke derved gitt at hun får benytte plassen. For at Norges Olympiske Komité (NOK) skal gi henne reisepass, må hun dokumentere at hun har en reell sjanse til å plassere seg blant de åtte beste. Dette kravet gjelder alle seilerne som har OL-ambisjoner, og en form for dokumentasjon er å ha plassert seg blant de 6 beste sammenlagt i et internasjonalt mesterskap eller en World Cup-regatta, eller å ha flere topp-12 plasseringer i World Cup eller kunne vise til flere topp-6 resultater i enkelt-regattaer.

– Norges Seilforbund har sine egne krav hvor de innstiller seilere til lekene opp til NOK. Dette er å hevde seg internasjonalt og best av de norske i de 3 store World cupene som går i lite vind: Palma, Hyeres og Nederland. Ettersom Palma i år kræsjer med VM for Laser Radial, blir dette noe annerledes for oss. Konkret vet jeg ikke ennå, men Miami World Cupen er et alternativ kanskje? Det gjenstår å se hva de bestemmer seg for, skriver Samdal.

FØRSTE MÅL MIAMI. For henne starter den lange veien mot OL-billett i Miami om noen dager, og seilasene der vil gi en pekepinn om hvor hun står. Og utifra treningsbildene fra Kanariøyene blir det hard kamp om plasseringene. Det er i alle fall ingen av konkurrentene hennes som akter å gi bort noe i startene!