Kampen om OL-plassen nærmer seg

SONY DSC

Viktig generalprøve for Yngling-jentene

Verdensmesterskapet der Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed får sin siste sjanse til å kvalifisere Norge for en Yngling-plass i OL, nærmer seg. Mandag starter en viktig generalprøve med World Cup i Miami.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbund har sendt ut denne pressemeldingen:

«Dette er siste sjanse til finpuss før VM, som starter 7. februar. Jentene har lagt ned en solid jobb for å være maksimalt forberedt til OL-kvalifiseringen i VM. Under verdenscupen i Miami vil de få viktige svar på om de har en OL-plass innen rekkevidde.

Ti nasjoner fikk kvoteplasser i ynglingklassen etter VM i Cascais i sommer. I tillegg er Kina OL-klare som vertsnasjon. De fire siste nasjonsplassene blir tildelt etter VM i Miami. Det er derfor kniven på strupen for Yngling-jentene når VM starter 7. februar.

GOD FØLELSE. Den kommende verdenscupregattaen blir siste sjanse til å matche båten mot konkurrentene før det avgjørende verdensmesterskapet.

– Vi har en veldig god følelse og velger å være skikkelig på hugget. Samtidig skal vi være litt redde for at OL-plassen kan ryke. Det skjerper oss ekstra. I VM sist var vi litt for komfortable, og litt for lite redde for at det ikke skulle gå. Vi trodde hele tiden at det skulle gå greit å kvalifisere oss, og vi ble kanskje litt defensive av den tankegangen, sier Siren Sundby.

De tre yngling-jentene hadde en lang treningsperiode i Miami før jul, og like etter jul dro de tilbake for å gjøre de siste forberedelsene til VM. Gjennom tiden der borte har de seilt en rekke prøveregattaer, og hatt positive erfaringer. Før jul var fokuset på teknikk, utstyrstilpasning og utprøving av seil. Nå handler det om å seile fortest mulig og best mulig taktisk.

FOKUS PÅ REGATTASEILING. – Nå har vi kun fokus på regattaseiling. Vi har gått systematisk til verks for å kartlegge hvor vi taper mest poeng. Dette har vi tatt skikkelig tak i, og jobber konkret med. Konklusjonen er at det blant annet er på vei inn til «gaten» etter å ha seilt første runde, og ut fra denne, altså starten på andre kryss, vi taper mest. Her skjer det veldig mye taktisk som påvirker sluttresultatet. Det er trangt og kaotisk, og det er fort gjort å legge igjen mange meter. Verdenscupen blir en viktig generalprøve på om vi er blitt bedre på å mestre denne delen av konkurransen, fortsetter Sundby.

MANGE HJELPERE. Under samlingene i Miami har jentene hatt tett oppfølging av trener Thomas Guttormsen. I tillegg har ressurspersoner som landslagssjef Espen Guttormsen, landslagstrener Lars Loennechen, Mathias Lilleheim og Trym Telje fra Olympiatoppen, samt en spansk seilmaker, hjulpet jentene i forberedelsene.

– Det har vært nyttig å ha ulike ressurspersoner med oss. Det har vært ekstra motiverende. Vi har jobbet mye med kommunikasjon i teamet, og da har det vært viktig å ha andre til å utfordre oss. Vi har tatt noen lange steg videre på dette området, og vi er blitt mer bevisste på hvordan vi er med hverandre. Åpenheten om bord er blitt mye bedre, og det er blitt større takhøyde for å si hva man mener og være den man er, avslutter Siren Sundby.

30 BÅTER. Om lag 30 båter stiller til start i verdenscupregattaen, som begynner mandag.

Norge stiller også med Elin Samdal (som allerede er nasjonskvalifisert) i Laser Radial, Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen (siste sjanse til å kvalifisere seg til OL under VM i Miami i april) i Star, samt Bjørnar Erikstad i 2.4 mR.