Imponerende norsk Star-seiling i Miami

Melleby/Mørland Pedersen ligger helt i têt

Melleby/Mørland Pedersen ligger helt i têt

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen imponerer under World Cup-regattaene i Miami. I går vant de én regatta og ligger på 2. plass sammenlagt i et felt på 66 båter. For de andre nordmennene har innledningen vært mer beskjeden.

Publisert Sist oppdatert

– Den norske Staren startet dagen med en soleklar 1. plass i Rolex Miami OCR. Etter start, i lette forhold, lå den norske båten lenge som nr. 2. Det var først på den siste kryssen at gutta fintet dagens overall-leder, Rick Merriman, med et perfekt le-slag som bragte dem opp i tet. Deretter økte de ledelsen på den siste lensen og det var ingen tvil om hvem som gikk først i mål, forteller Karianne Melleby fra Miami.

KLATRET. Og om gårsdagens andre seilas, sier hun:

– Dagens andre regatta begynte veldig bra ut av startblokka. Etter noen feil på førstekryssen rundet LODESTAR som nr 14. Deretter klatrert Eivind og Petter jevnt og trutt til de tilslutt avsluttet med en solid 5. plass.

Med 1. og 5. plass i går, i tillegg til 6. og 2. plassen Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen hadde fra før, ligger de nå på 2. plass sammenlagt.

LITT UNDER DET JEVNE. For de øvrige norske deltagerne er resultatene så langt noe labrere.

Yngling-laget med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, som har World Cupen i Miami som generalprøve før VM der de forhåpentlig vil sikre seg en OL-plass, sliter med å nå opp. Av 28 båter ligger de på 19. plass sammenlagt, og det er kun 4. plassen i andre seilas som representerer et glimt av håp. Ellers har det vært jevnt grått med 23., 20., 19. og 17. plass.

I Laser Radial, der 39 båter deltar, er det svært jevnt mellom Elin Samdal og Anette Melsom Myhre. 12-22-19-21 er fasit for Elins del etter to dagers seiling. Anette kan skilte med 15-18-26-15. Det betyr at Elin Samdal ligger på 18. plass i sammendraget, mens Anette følger på plassen etter.

Bjørnar Erikstad ligger midt i feltet i 2,4 mR-klassen. Blant de 25 båtene har han oppnådd serien 11-13-5-21 som tellende resultater. 13. plass gir det sammenlagt.