NORSTEAM-prosjektet:

NSF vil satse på shorthandedseiling

NSF vil satse på shorthandedseiling

– Shorthandedseiling er helt klar en del av Norges Seilforbunds satsingsområde, slo Pål Karsten Fevang, da han presenterte seilforbundets nye planer for storbåtseilingen i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser at det å slippe å fylle båten med en stort mannskap, åpenbart har ført til at flere båter er i bruk på vannet. Dette ønsker vi å stimulere ytterligere til. Vi ser at shorthandedseiling bidrar til økt rekruttering og større bredde, sier han.

– På hvilken måte kan Norges Seilforbund bidra?

HÅNDBOK. – Jeg tror at noe av det først og viktigste vi kan bidra med, er at den kunnskapen som noen arrangører av shorthandedregattaer har opparbeidet seg, blir spredt til flere foreninger gjennom for eksempel en arrangør-håndbok, sier Fevang.

Han mener også NORLYS’ bestrebelser i å etablere egne LYS-tall for shorthandedseiling er et positivt bidrag.

– Å ha gode respittsystemer er en forutsetning for at regattaene skal bli rettferdige og vellykkete, mener han.

FASONG OG SYSTEM. Fevang tror også seilforbundet kan bidra til at det blir mer fasong og system over shorthandedseilingen.

– Slik det er nå, er det en del spredte initiativer, men ved å samordne dette vil kanskje flere kunne få glede av den kunnskapen som opparbeides, sier han og ønsker en fastere organisering av shorthandedmiljøet velkommen.

– Jeg vil tro denne seilformen vil kunne utvikle seg bedre dersom den har et felles talerør, sier han.

«SNOWBOARD-ÅND?» – Men denne formen for seiling har klart seg med hell uten NSFs påholdende hånd til nå, kan ikke seilerne fortsette med dette i såkalt «snowboard-ånd»?

– Jo – og shorthandedseilerne må selv avgjøre hvordan man vil drive dette utmerkede initativet videre, enten man velger å etablere et samarbeid som en undergruppe i NORLYS eller NORC, etablere en egen klasseklubb eller finne en annen organisasjonsform. En fastere organisering med styrkede økonomiske ressurser vil gi mulighet for å utvikle en felles plattform for best mulig å legge til rette for ennå mer shorthandedseiling.