Volvo Ocean Race 2008-09

Aksel får flere svenske kollegaer

Ericsson Racing Team har tatt utt ytterligere tre svensker til detnordiske mannskapet. Det er bare to plasser igjen og liten sjanse for åfå flere nordmenn om bord. 

Det er de tre svenske seilerne Martin Krite, Martin Strömberg og Anders Dahlsjö som nå er tatt ut til å seile på det nordiske laget til Ericsson Racing Team. Hovedvekten av mannskapet om bord er dermed svenske.

ERFARING. Strömberg har seilt mye match racing på høyt nivå, Krite har seilt midtbaug på Victory Challenge og match racing, mens Dalsjö har seilt som mastmann og båt kaptein på Victory Challenge.

Alle tre har vært på basen i Lanzarote og trent i lengre tid allerede. Martin Strömberg er lagets yngste med sine 25 år.

- Erfaring er selvfølgelig viktig, men du kan ikke seile på tidligere bragder alene. Jeg kan forsikre alle om at ingen på den nordiske båten vil være fornøyd med å bare seile rundt jorden, sier Martin Krite.

RESERVE. Mannskapet som totalt skal bestå av ti personer pluss en mediemann er nå så godt som fulltegnet på båten der Aksel Magdahl er navigatør. Åtte seilere er nå offisielt tatt ut, og laget har også satt opp en reserveliste.

- Det er høyst sannsynlig at det blir utbyttinger underveis på en så lang og krevende seilas, sier Magdahl.