World Cup i Miami

Yngling-lag i fremgang

Yngling-lag i fremgang

Med 2. plass i gårsdagens siste seilas, løsnet det litt for det norske Yngling-laget i World Cup-regattaen i Miami. Og Star-laget; det fortsatte den gode seilingen.

Publisert Sist oppdatert

Med tanke på det nær forestående VMet i Yngling, der det også skal seiles om de fire siste OL-plassene i klassen, er 2. plassen til Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed i gårsdagens avsluttende seilas oppløftende. Oppløftende er det også at de – til tross for kun 16. plass sammenlagt – bare har det franske laget foran seg av ikke-kvalifiserte OL-lag. Det peker i riktig retning.

Med 7. plass i går fikk Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen sin hittil dårligste plassering i det 66 båt store feltet (!), noe som tydelig viser at de nå virkelig er etablerte i verdenstoppen i klassen.

NYE LETTVINDSSEIL. Bjørnar Erikstad holder fortsatt 13. plassen i 2,4 mR klassen, men med 8. og 9. plass styrket han denne posisjonen og knappet inn på poengforspranget til dem foran.

– Bjørnar leverte i dag to regattaer med flere lyspunkt. Fortsatt kan startene bli bedre, men når de sitter, håper vi det vil løsne totalt, så det er lettere å seile den korte veien på kryssen. I dag var det lettvind og han seilte med de nye ekstra lette seilene som er utviklet med tanke på Paralympic i Kina. De har en veldig fin fasong som det skal bli spennende å finne den optimale rigg-spenningen til før lekene i Kina. Båtfarten er der og Bjørnar seilte seg opp på kryssene og lensene i dagens siste race. Dette er veldig bra trening med tanke på hva som forventes til sommerens olympiske leker, rapporterer trener Frank Kirkeland.

Han legger til  og understreker at Miami OCR er en åpen regatta i 2.4mR, hvor funksjonsfriske deltar på lik linje som Paralympic seilerne.

ÅT SKOGEN. Norges to representanter i Laser Radial, Elin Samdal og Anette Melsom Myhre, ligger helt á poeng på 19. og 20. plass. Det mest oppløftende for dem, var Elins 11. plass i siste seilas, men hun er selv langt fra fornøyd.

– Det har regelrett gått åt skogen her borte, skriver hun på bloggen sin. Problemet hennes er at hun trives best med å spille på små vindskift i midten av banen, mens det i Miami er vingene som teller.

– Det må jeg snart innse, skriver hun.

Fullstendig resultatoversikt finner du her.