Barcelona World Race

Nå snakker vi skikkelig TV

Nå snakker vi skikkelig TV

Barcelona World Race har ikke akkurat vært det store samtaleemnet i norske seilkretser. Men like fullt: Hvis du har behov for å hvile hjerne så kan jeg absolutt anbefale litt seriøs webTV fra jorden rundt regattaen.

Det OC Events, selskapet bak Barcelona World Race, nå gjør er ganske revolusjonerende. Før regattaen er slutt så begynner de å slippe nesten 30 minutter lange episoder fra regattaen.

De to første episodene ligger allerede tilgjengelig gratis på nett - og flere vil følge i de nærmeste dagene. Samtidig som episodene legges ut rykker de to første båtene i regattaen nærmere mållinjen i Barcelona. Paprec Virbac 2 likker 1000 nautiske fra mål og 700 nautiske foran nærmeste konkurrent.

En av hovedgrunnene til at Barcelona World Race skulle være doublehanded var at en av mannskapet hele tiden skulle være tilgjengelig for media og sende hjem historier. Virkeligheten har imidlertid vært en litt annen siden det stort sett ikke har handlet om de gode historene, men om millimeter pressmeldinger uten sjel.

Men webTV innslagene gir et helt annet inntrykk, og varmer et seilerhjerte. Dette er god mediepolitikk og godt seilTV. Se programmene her.