Ny regatta på gang

Svenske vestkystseilere på hugget

Svenske vestkystseilere på hugget

Under båtmessen i Göteborg i helgen var det et bredt anlagt shorthanded seminar. Nå går seilerne med planer om en egen shorthanded regatta på vestkysten av Sverige.

Det var Jonas Claesson og Peter Gustafsson som var drivkreftene bak seminaret på messen i Göteborg. Gustafsson har seilt Watski Skagerrak TwoStar raskere enn noen svenske og Claesson seilte Simrad OneStar i fjor.

NY REGATTA. Begge de to er også klare for årets sesong med utgangspunkt i Hankø. Men de snuser også på muligheten for å starte opp en egen shorthanded regatta på vestkysten av Sverige.

I følge Claesson vurderer de en regatta på sensommeren eller høsten som ikke skal krasje med andre etablerte regattaer. Hvor regattaen skal starte eller stoppe, om den skal være solo eller doublehanded er ikke avgjort.

INTERESSE. På møtet i Göteborg kom det til sammen 35 stykker, men hele 60 hadde vist interesse til arrangørene. Det er de veldig fornøyd med som en oppstart.

- Målet med møtet var å komme i gang med et uformelt forum for alle interesserte. Min oppfatning er det finnes mye felles, selv om noen vil seile 500 nautiske solo og andre vil ut å seile sammen med sin fru eller barn, skriver Gustafsson i sin blogg etter møtet.

Interessen for shorthanded seiling i Norge har inspirert de svenske seilerne og de referer til hvordan Watski Skagerrak TwoStar og Simrad OneStar har kommet i gang.

DEBATT. Gustafsson har startet en lenke under Shorthanded forum og her er det mulighet til å bidra i diskusjonen om hva slags regatta en vil ha? En lang soloregatta der en får testet sin utholdenhet og sjømannskap? Kortere distanser med mer tekniske og båt-til-båt utfordringer?

Kjør debatt...