Veien til OL

SONY DSC

Ynglingene sultne på kvalifisering

Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen er sultne på resultater foran søndagens start i VM. De føler seg trygge på at de kvalifiserer seg til OL.

- Vi har hatt fire dager helt off nå, tilbake i huset og seilforeningen fra i dag av. Vi har vært lenge på tur og trenger å få følelsen av at det er lenge siden vi har seilt - så vi er sultne før VM starter. Og tror alle tre tripper etter å komme i gang nå, sier Lise Birgitte Fredriksen til SEILmagasinet før hun tar fatt på dagens trening i Miami torsdag.

VINN ELLER FORSVINN. Søndag den 10. februar starter verdensmesterskapet for Yngling med Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen i Miami, USA. Dette mesterskapet er nasjonskvalifisering for Ynglingen til OL. Ti nasjoner fikk kvoteplasser i Ynglingklassen etter VM i Cascais, Portugal i fjor. Sundby og mannskapet skal kjempe om fire resterende nasjonsplasser i dette mesterskapet. Det er åtte lag som kjemper om de fire plassene.

Hvis ikke de tre jentene kvalifiserer seg nå er satsningen over.

Under World Cup i Miami som nylig ble avsluttet, ble de nest beste nasjon av de som ikke allerede har kvalifisert seg. De hadde varierende resultater, men avsluttet med flere topp tre plasseringer, og endte til slutt nummer 13.

HAR TROEN. - Norge har store muligheter for å bli nasjonskvalifisert. Jeg blir veldig skuffet dersom det viser seg ikke å stemme. Jeg tror det blir Norge, Hellas, Frankrike og enten Ukraina eller Danmark som tar disse plassene, sier Espen Guttormsen, sportssjef i Norges Seilforbund.

- Vi har hatt en veldig bra oppkjøring før VM med Miami Olympic Regatta (OCR). Det ble en gjennomkjøring på regattaseiling, hvor vi hadde mye fokus på enkeltsteder på banen, som for eksempel inn og ut fra gate. Vi fikk på plass mange brikker i løpet av regattaen og følte vi seilte veldig bra. Vi rundet topp 5 på første toppmerket nesten hver seilas og sitter igjen med en følelse av å være veldig nære i hver seilas. Ynglingfeltet har aldri vært tettere enn det var under OCR. Fra 6. plass til 24. plass skiller det nesten ingenting, båtene ligger på linje nedover på lens og går i mål med små marginer, forteller Fredriksen.

INGEN NERVER. Rundene i Miami ga dem en bekreftelse på at de har god båtfart, og overskudd til å komme seg ut av tette situasjoner som første båt. Fem dager med seilmaker og Espen Guttormsen før OCR ga jentene mer trygghet på trim og fart. Det gir mulighet til å løfte blikket ut av båten.

- Det er ikke mye nerver i campen nå - vi lå godt innenfor kvalifiseringen i OCRen. Men vi skal ikke undervurdere konkurrentene. NOR, GRE, FRA og DEN er det fire nasjoner vi tror kvalifiserer. Ellers er det CAN, UKR og JPN. CAN kan blande seg inn i kampen med DEN om siste plass. OCR gav oss trygghet på at så lenge vi gjør jobbene våre ombord, holder fokus og gjør som vi pleier, så er vi topp 6, forteller hun.