VM i Laser 2008

Klar for VM i Laser – og bordtennis

Klar for VM i Laser – og bordtennis

Kristian Ruth og Stian Tuv hadde en bra tuneup-dag i går i forkant av VM i Laser, men verdensmesterskapets dag én endte uten seilaser. Dermed blir det mer tid til å slå svenskene i bordtennis.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fikk en bra gjennomføring i går og jeg føler at det som kan gjøres er gjort. Jeg er klar og det får gå som det går, sier Kristian Ruth på telefon fra austalienske Terrigal til SEILmagasinet.

– I dag ble det dessverre ikke de samme forholdene som i går. Det som først så ut til å bli en god dag, endte både med vindstille og tordenbyger med alt for mye vind, fortsetter Ruth, som seiler for Asker Seilforening.

Årets VM i Laser går i byen Terrigal som ligger halvannen times kjøretur fra Sydney. Ifølge Kristian sier ryktene at stedet kan by på mye vind, men hittil har han stort sett kun observert lite av det.

– Det ser ut til å være litt av hvert, egentlig. Og det passer meg bra. Jeg trives best i mellomvind, men litt forskjeller i forholdene takler jeg også, sier Ruth.

Stian Tuv, Nesodden Seilforening, er også på plass og ifølge treningskamerat Kristian Ruth er Tuv godt i gang. Ruth understreker også nyttetn av å være to både under trening og under mesterskap.

Tidligere har Kristian Ruth sørget for kvoteplass for Norge under OL i Beijing, men hvem som eventuelt reiser er ikke avgjort. I den forbindelse har SEILmagasinet gjort en avtale med Laser-gutta om at begge får reise: SEILmagasinet spanderer billetten til Kina for den som ikke blir tatt ut. Det kan du lese mer om her.

Forhåpentlig greier VM-arrangørene å sette igang mesterskapet i morgen og da får Ruth og Tuv brynet seg på verdenseliten i Laser.

– Tom Slingsby er hjemmefavoritt, men jeg ville ikke satt pengene mine på ham. Derimot tror jeg engelskmannen Paul Goodison eller newzealanderen Andrew Murdoch kommer til å gjøre det bra – etter meg, da, selvfølgelig, sier en selvsikker, mesterskapsklar Kristian Ruth.

Ellers har de to norske Laser-seilerne tilpasset seg forholdene og mye av fritiden går med til bordtennis.

– Svenskene er utrolig opptatt av bordtennis og derfor er det moro å slå dem, avslutter en leende Kristian Ruth.