VM i Laser 2008

20070920 Copyright onEdition 2007©Free for editorial use image, please credit: onEditionNorwegian Laser sailor Kristian Ruth competing on the second day of racing at the Skandia Sail for Gold Regatta.2007 sees the second edition of the Skandia Sail ...

Åpnet ballet med sort flagg

Kristian Ruth åpnet VM i Laser med en disk, men hentet seg inn med en 5. i det neste løpet. Stian Tuv åpnet forsiktig, men avsluttet dag én av mesterskapet med knallseiling.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg startet med sort flagg, gitt, sier Kristian Ruth til SEILmagasinet.

– Det var selvfølgelig surt. Jeg var nok litt for ivrig og keen på å gjøre det bra. Jeg ble liggende litt for åpent og da så de meg. Da var det rett ut.

Dermed fikk Ruth den verst tenkelige starten på verdensmesterskapet og har ikke noe å gå på når det kommer til strykninger.

– Nå kan jeg ikke levere flere dårlige resultater, men er det ikke slik at man seiler best under press, da? Dette går nok fint, fortsetter han.

Under dagens andre seilas viste Ruth andre takter.

– Det andre racet gikk veldig bra. Jeg fikk en bra start i le av lo-klynga og et stort venstreskift gjorde at jeg sto over hele høyrefeltet. Jeg rundet som 5-6 på første toppmerke og endte på en femte.

Stian Tuv åpnet mesterskapet med en forsiktig 27. plass, men i dagens andre seilas var Nesodden-seileren andre båt på første toppmerke. Seilasen endte med en 8. plass. (endelige resultater er ikke publisert hos arrangøren)

– Det er utrolig vanskelige forhold her og mange av de aller beste har problemer. I dag har det blåst alt fra 15 til 6 knop og det er veldig skiftende forhold.

– I tillegg er det store dønninger som kommer inn fra havet, toppet med skikkelig skvalp på toppen. Det gjør det hele vanskelig, avslutter Ruth