Jorden rundt rekord

Groupama taper stort

Groupama taper stort

Etter at Groupama rundet Kapp det Gode Håp på onsdag har de tapt stort. Heldagsforspranget er redusert til en halv dag på kort tid - og det ser ikke lyst ut fremover.

Publisert Sist oppdatert

Det er et høytrykk som passerer under Afrika og et lavtrykk under dem som sender mye sjø nordover som fører til tap for Franck Cammas og hans menn. Både båten og seilerne blir slitne i slike forhold.

- Det er skiftende vind og veldig rotete sjø. Bølgene er syv meter høye og veldig korte. Det er vanskelig å vite hvilket seil en skal ha oppe siden vinden stadig endrer seg. Vi seiler til tider i 30 knop og så plutselig er det bråstopp. Det er veldig vanskelig å kontrollere båten i slike forhold, sier Cammas.

For bare to dager siden hadde Groupama et to dagers forsprang på Orange II sin rekordtid. Nå er de bare 290 nautiske mil i pluss etter å ha seilt feil vei en stund for å takle de krevende forholdene og komme i en bedre posisjon for videre seilas.

Maxitrimaranen har dessuten vist sine svakheter. Deler av skroget har vist tegn til delaminering, og det er aldri et godt tegn når en er på vei inn i den farligste og røffeste delen av en jorden rundt seilas.