Barcelona World Race

08_01239 ©ThMartinez/Sea&Co/Barcelona World Race. BARCELONA - SPAIN, 11 February 2008 .2007 Barcelona World Race, Double-Handed, Non-Stop Sailing Round the World Race. 25,000 miles over three months across the planet's most hostile and ...

Paprec Virbac vant dobbelmaraton

Jean-Pierre Dick og Damian Foxall har ledet Barcelona World Race siden de passerte spissen av Sør-Afrika. Mandag kveld gikk de i mål som suverene vinnere i Barcelona. Fem av de ni som startet er fortsatt med.

De to erfarne seilerne har brukt litt over 92 døgn på den lange rundturen av jorden. De to har ikke vært i nærheten av resten av flåten siden runding av Kapp det Gode Håp. Men det var like før det gikk galt utenfor kysten av Brasil.

ULYKKEN. - Forstaget røk utenfor Brasil og det var like før masten gikk i vannet. Heldigvis var stagseil staget på plass, men trommelen til rullesystemet flagret vilt over dekk. Det var en veldig farlig situasjon som vi heldigvis fikk kontroll over til slutt, sier Dick.

Det er først nå etter målgang de innrømmer at det har hatt problemer. Det var ingen grunn til å gi de jagende konkurrentene en psykologisk opptur...

NESTE BÅT. Hugo Boss er neste båt som er forventet over mållinjen. De kom seg gjennom Gibraltarstredet søndag og kjemper nå i 35 knops motvind og tung motsjø. Ikke noen ideell situasjon når du seiler en Open 60 på det 90ende døgnet.

Bakerste båt er Education Sin Fronteras som ligger 2800 nautiske mil fra Barcelona.