Er blitt bedre til å henge, men ser frem til lettere forhold

VM ble styrkeprøve for Stian Tuv og Kristian Ruth

VM ble styrkeprøve for Stian Tuv og Kristian Ruth

– Vi er blitt bedre til å henge. Det er i hvert fall noe som er sikkert, sier Stian Tuv etter et Laser-VM som han betegner som en virkelig styrkeprøve. – Vanligvis seiler vi 45 minutter lange seilaser; her varte de i 80 minutter. Siste dags seilaser måtte avlyses på grunn av for kraftig vind.

Publisert Sist oppdatert

50. og 53. plass endte Kristian Ruth fra Asker og Stian Tuv fra Nesodden på til slutt i VM, men selv om resultatene kan synes beskjedne, er begge svært fornøyde.

– Vi har begge fått vist at vi seiler fort nok til å holde følge med de aller beste i verden, spesielt når det er litt letteere forhold. Hele mesterskapet har stort sett vært et hardvinds-VM med vind ± 10 m/sek, og det er ikke akkurat vårt favorittføre. Likevel har vi klart å henge godt med, sier Stian Tuv, som forteller at høydepunktet var i en av seilasene der de to rundet på 1. og 2. plass på bidevindsmerket.

PÅ HØYDE MED DE BESTE. De to Laser-vennene trives best når det blåser 5–6 m/sek, og nå ser de frem til å seile regattaer i Europa under litt roligere vindforhold.

– Vi har fått bekreftet her nede at vi under slike forhold er vi helt på høyde med de beste, sier Tuv og håper at resultatlisten når de kommer til Mallorca, som blir første regatta i Europa, vil vise andre og bedre sifre.

ÅRETS ROOKIE. Ved siden av mye lærdom, deltagelse i gullfinalen og en god dose hard henging, kunne Stian Tuv ta med seg et annet hyggelig minne hjem. Under premieutdelingen ble han overraskende kalt frem på podiet og ble tildelt premien som VMs rookie – det vil si at han fikk premie for å være den beste VM-debutanten.

– Det var veldig hyggelig og motiverende, sier Stian.

COACH-HJELP. Under mesterskapet fikk de to norske seilerne god hjelp av tidligere landslagstrener, men nå ansvarlig for de svenske Laser-seilerne, Jan Steven Johannessen.

– Ja, vi ble coachet av «Steven» og han var oss til utrolig stor hjelp. Han er en kapasitet og en stor ressurs, og vi har et meget godt samarbeid med ham, sier Stian Tuv, som håper på at de også i nærmeste fremtid kan få muligheten til å henge seg på «Steven»s opplegg.

I et VM som virkelig skulle vise seg å bli for seilere med «hår på brøstet», ble det australieren og hjemmefavoritten Tom Slingsby som tok gull, to poeng foran argentineren Julio Alsogaray. Seks skandinaviske seilere deltok i gullfinalen – fire svenske og to norske – og best av dem ble svenske Rasmus Mygren på 16. plass.

RESULTATER

  1. Tom Slingsby, Australia - 27 poeng
  2. Julio Alsogaray, Argentina - 29 poeng
  3. Javier Hernandez, Spania - 39 poeng
  4. Vasilij Zbogar, Slovenia - 47 poeng
  5. Michael Bullot, New Zealand - 51 poeng
  6. Alexander Schlonski, Tyskland - 64 poeng

Kristian Ruth endte på 50. plass med 202 poeng etter å ha følgende tellende plasseringer: 5-26-15-4-40-43-27-42

Stian Tuv endte på 53. plass med 213 poeng med 27-8-13-2-23-45-46-49 som tellende.

Komplett liste finner du her.