Du kan være med på å bestemme

Avstemning påvirker tema for shorthanded-treff

Avstemning påvirker tema for shorthanded-treff

70 seilere møtte opp da det ble avholdt shorthanded-treff i januar. Nå er det duket for et nytt møte 5. mars, men hva dagsorden der skal inneholde, ønsker initiativtagerne Simen Løvgren og Halvor Seiløe Smith hjelp til å finne. Og det gjøres i form av en avstemning her på seilmagasinet.no.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har bestemt oss for å satse videre på kompetansesamlinger for shorthandedseilere videre utover våren, for tilbakemeldingene var klare fra det siste møtet; «dette vil vi ha mere av». Det er imidlertid begrenset med tid før sesongen setter i gang, så da må vi prioritere innholdet riktig, sier Simen Løvgren.

Derfor har de listete opp en del temaer de har på trappene og som de ønsker shorthandedseilernes ønskete prioritering av.

– Det er viktig at disse samlingene ikke bare blir for de viderekomne. Vi må også ha fokus på rekruttering og slik at deltagerne kan få den kompetansen de trenger for å ta spranget fullt ut og delta, sier Løvgren.

Temaene de ønsker en vurdering av er:

  • Informasjon om dagens respittsystem (fordeler og ulemper med de enkelte for shorthanded)
  • Tekniske endringer det kan være lurt å gjøre om bord for tilpasning til shorthandedseiling
  • Valg av seil tilpasset shorthandedseiling, antall seil, kvalitet, levetid, pris, spinnaker eller gennaker etc.
  • Fysisk trening og ernæring/søvn
  • Sikkerhet om bord; Redningstjenstens erfaringer, som kan gjøres om til beste praksis for å unngå de samme feilene. Praktiske løsninger om bord i din båt.

Temaene er lagt ut til avstemning her på seilmagasinet.no, så har du sterke ønsker om et tema, så bruk bruk påvirkningsmuligheten din.

Neste shorthandedtreff blir 5. mars i KNS’ lokaler på Dronningen i Oslo.

– Det er viktig å poengtere at de temaene vi skal ha som fokus ikke bare skal bestå av foredragsholdere. Vi vil legge vekt på at dette er temaer som er valgt for kvelden og som vi skal ha fargerike og konstruktive debatter rundt, debatter hvor alle deltagere står fritt til å komme med sine innspill eller spørsmål. Vi skal også ha god tid til «mingling» slik at folk kan bli kjent med hverandre og utveksle gode historier, sier Simen Løvgren.