Seilmakeren Doublehanded

Seilere støtter gatebarna i Brasil

Seilere støtter gatebarna i Brasil

Askøy Seilforening og Seilmakeren Doublehanded har inngått et samarbeid med den veldedige organisasjonen Children at Risk Foundation - CARF. Alle seilerne i regattaen gir dermed sitt bidrag til at gatebarna i Brasil får et bedre liv.

Starten på Seilmakeren Doublehanded begynner å nærme seg og denne uken er det flere av seilerne på Vestlandet som tar turen til båtmessen Dra til Sjøs i Bergen for å supplere utstyr og treffe andre seilere. Askøy Seilforening har i år sørget for at årets vakreste regattaopplevelse på Vestlandet har fått en ny dimensjon.

- Seilmakeren Doublehanded har et stort nedslagsfelt både blant seilere over hele landet og i medier. Askøy Seilforening syns at vi skal bidra med litt mer enn bare gode seilopplevelser for våre egne, og derfor har vi startet et samarbeid med Children at Risk Foundation, forteller Helge Ivarsøy, initiativtaker og sentral i Seilmakeren Doublehanded.

FOTFESTE. Children at Risk Foundation, CARF, har et solid fotfeste i Bergen og fotball klubben Brann er en av de mange støttespillerne.

- Det er stort for oss å få støttespillere som Askøy Seilforening og Seilmakeren Doublehanded. Dette vil gjøre at vi når ut til helt nye grupper mennesker med informasjon og som kan støtte arbeidet vi gjør for barn, forteller Sigve Fjeldtvedt, daglig leder og eneste ansatte i organisasjonen i Norge.

CARF er en bistandsorganisasjon som har valgt gatebarnproblematikk som arbeidsområde. Gatebarnproblemet er et globalt problem, særlig knyttet til storbyer i Sør, men problemet har også sine paralleller til storbyer i Nord, der det i visse områder er et økende problem. Du kan lese mer om dem her.

FRIVILLIG. Organisasjonen ble grunnlagt av den innflyttede briten Gregory John Smith i 1992. Han kom til Norge i 1971 og 21 år senere tok han en dramatisk avgjørelse og solgte hus og inn bo for å hjelpe barn i en annen del av verden. Han endte opp i Brasils største by, São Paulo og her driver han på fremdeles. I dag er arbeidet konsentrert omkring KolibriRedet, et unikt senter i slummen i São Paulo, der over 600 barn og unge er involvert i prosjektet.

CARF er en liten organisasjon som baserer seg på frivillig innsats og at mest mulig av pengene som kommer inn skal gå rett til arbeidet med gatebarn og barn i faresonen.

INSPIRASJON. Samarbeidet innebærer at CARF både får økonomisk støtte til sitt Kolibri prosjekt i São Paulo og oppmerksomhet i forbindelse med Seilmakeren Doublehanded. Ivarsøy har hentet inspirasjon fra andre internasjonale regattaer.

- Det er flere regattaer rundt om i verden som bidrar til at andre får det bedre, enten det er å hjelpe barn, støtte kreftforskning eller andre gode tiltak. Vi ønsker å formidle noe mer enn det rent sportslige gjennom dette tiltaket, sier Ivarsøy.