VM i Yngling

Yngling-trioen sikret OL-plass

Yngling-trioen sikret OL-plass

Det kan gå mot Siren Sundbys tredje OL-deltagelse, for i går nasjonskvalifiserte det norske Yngling-laget seg for OL i Beijing. De ligger på 5. plass i VM i Yngling, og de er dermed klare for medaljefinalen.

Publisert Sist oppdatert

Med billetten til Kina-OL booket, er det nå kun Norges Olympiske Komité (NOK) som må overbevises innen Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen kan ikle seg OL-utstyret og sette kurs for Kina. Og med innsatsen i det pågående VMet, er det helt klart at de har lagt inn en meget sterk søknad.

Før medaljefinalen ligger de nå på 5. plass; en plass ned etter en litt laber dag på regattabanen i Miami. 15., 12. og 23. under friske forhold var deres hittil dårligste, men det holdt til at de nå er beste nasjon blant dem som kjemper om de siste fire OL-plassene.

– Ynglingen har holdt seg godt innenfor dette i hele mesterskapet, og ligget blant de to første nasjonene hele veien. Jentene har til tider imponert med sin seiling, og de har med dette mesterskapet fått et internasjonalt gjennombrudd, heter det i en pressemelding fra Norges Seilforbund.

De øvrige tre nasjonene som kvalifiserte seg var Frankrike, Hellas og Italia.

LAV RISIKO. – Målet var topp ti i sammendraget. Jentene har seilt med ekstremt lav risiko hele uken for å være trygg på å klare kvalifiseringen. Det har gitt bra uttelling under tøffe forhold. Syv av ti race har vært i mye vind. Jeg er kjempefornøyd. Jentene har trent 85 dager i Miami i de siste fire månedene. Dette treningsgrunnlaget har gitt resultater. De er det laget som har kortest tid sammen i båten av samtlige båter, slik at vi har enda mer å gå på, sier en fornøyd trener Thomas Guttormsen.

Det siste racet i VM seiles fredag kveld norsk tid.

6 KLASSER MED OL-PLASS. Nå er det kun Norges kanskje fremste medaljehåp i OL, Star-duoen Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen, som ikke har sikret OL-plassen. Den skal det seiles om under Star-klassens VM i april, og også det mesterskapet går i Miami.

Per i dag har Norge nasjonsplass i Laser, Laser Radial, 49er, RS:X, Finnjolle og Yngling. Det er ikke ensbetydende med at Norge blir representert under OL i alle disse klassene, for seilerne må overbevise NOK i den kommende sesongen før OL at de har plasseringsmuligheter blant de åtte beste.