Søk i arkivet

Vinterseiling i BergenFlerskrogsmoro og MOB i Snøføyka

Det frisknet til under årets Snøføyka i Bergen og de to F 18 katamaranene som deltok fikk friske opplevelser med 15-20 knop gjennom vannet. Den ene katamaranen fikk seg endog et bad, og det samme gjorde en fordekksgast på Nikita, Banner 28.

Faste merker og handikap seiling er ikke det beste for resultatlisten når en seiler flerskrog. Men de to Formula 18 katamaranene fikk seg i hvertfall en morsom opplevelse i Snøføyka.

- Det var utrolig god trening. Rygg, mave og arner er helt ødelagt, forteller Henrik J. Nilsen til SEILmagasinet.

MÅLSKUDD. Sammen med Rene Tofte slo han den andre F 18 katamaranen - blant annet fordi de kullseilte i de kalde forholdene - og fikk målskuddet i regattaen. Det blåste 15-20 knop under regattaen på Hjeltefjorden.

Det var ikke bare flerskrogsseilerne som fikk seg litt dramatikk. En Bavaria og en Express krasjet rett etter start og etter sigende skal Expressen ha blitt truffet midtskips med påfølgende store skader.

MANN OVER BORD. - Nikita med Øyvind Skogen mistet fordekks gasten på havet og hadde mann over bord situasjon med 4,5 grader C i vannet. Kjell Arne Meyer var kald og ble hentet av dommerbåten. En varm dusj og tørre klær gjorde susen, forteller Andrè Farstad fra regattabanen.

22 båter startet og 18 fullførte RANs tradisjonelle regatta og resultatlisten finner du her.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen