Frostad flytter til England

Frostad flytter til England

Knut Frostad pakker kofferten, tar med seg kjæresten og flytter til England i løpet av de kommende ukene. Han er klar for å samle en enorm mengde bonuspoeng på fly og sørge for at det blir et Volvo Ocean Race etter det som starter i oktober.

Knut Frostad fikk tilbudet om jobben som sjef for Volvo Ocean Race rett før jul og fikk god tid til å tenke seg om. I likhet med de fleste saker i seileverdenen gikk det ikke langt tid før "hemmeligheten" om at han hadde takket ja til jobben var en velkjent sak. VOR måtte slippe nyheten litt tidligere enn planlagt på grunn av at det ikke var noen hemmelighet lenger.

Nå forbereder Knut Frostad seg på det som garantert kommer til å bli et av sine mest hektiske år. Mens han tidligere har seilt verden rundt, skal han nå fly verden rundt.

- Det kommer til å bli veldig mye reising, forteller Frostad.

KNEKT. Det var all reisingen og arbeidspresset som til slutt gjorde at den tidligere VOR sjefen Glenn Bourke ga seg. Det blir ikke noe overlapp mellom de to i stillingen, men Frostad har god kontakt med Bourke.

Nå skal han pakke flyttelasset og finne seg et sted å bo i området rundt Southampton.

- Når jeg først skal ha en jobb der jeg må gå med dress og slips så er dette den aller beste jobben jeg kunne fått, ser den nybakte CEO.

SER FREMOVER. Han ser frem til å sette i gang med arbeidet 3. mars og han er veldig fornøyd med arbeidet som er gjort så langt med racet. Jobben hans fremover blir å sørge for at dette blir det beste VOR som har blitt arrangert og at grunnlaget for det neste racet blir lagt.

- VOR ledelsen har gjort mye riktig med å endre banen og bytte båttype. Bare det faktum at vi nå har syv båter bare tre år etter den forrige starten sier sitt. Det er fortsatt mange som leter etter prosjekter og penger i seilverdenen, og spesielt etter at Americas Cup ble utsatt, sier Frostad.

Men han kan ikke love at det dukker opp noen flere lag helt på tampen. Av de syv båtene er det bare det irske laget som ikke har alle pengene på plass akkurat nå, men Frostad regner med at de kommer.

EGEN SEILING. Hans forgjenger fikk tid til å seile Laser i Solent mellom slagene. Frostad vet ennå ikke om det blir tid til egen seiling, men håper inderlig at det skal bli det.

Hva som skjer med hans deltakelse sammen med Per Ottar Skaaret i Seilmakeren Doublehanded og Watski Skagerrak TwoStar er ennå ikke avklart.

- Jeg snakket med Per Ottar tidligere i dag og jeg har verken sagt ja eller nei. Vi får seg, sier Frostad før han kaster seg over neste telefon.

Den kommer fra England så det er vel ganske trygt å si at Frostad ikke kommer til å vente til 3. mars med å være CEO for VOR.