Volvo Ocean Race 2008-09

Nytt VOR lag på gang

Nytt VOR lag på gang

Kaos og utsettelse i Americas Cup gir Volvo Ocean Race bonus. Nå er det nok et prosjekt på trappene og de skal seile verden rundt for å redde miljøet. De mangler foreløpig penger, men satser alt på å komme til start.

Miljø er i fokus over alt i disser dager, og det er på høy tid at det kommer mer i fokus i en av de mest miljøvennlige sportene som finnes: Nemlig seiling.

MILJØ. Nå har et nytt Volvo Ocean Race lag meldt seg i startgropen, og de satser på å bygge kunnskap om miljø på sin ferd jorden rundt. Det er Tom Weaver, ex-Farr og Mascalzone Latino prosjektleder, som leder The Carbon Challenge.

De har satset på VOR etter at Americas Cup rotet seg bort i rettssalen.

- Allerede fra starten av ligger vi langt foran de andre lagene når det gjelder miljøvennlighet. Vi skal seile den gamle Pirates of the Caribbean og ved gjenbruk av en "gammel" båt sparer vi miljøet, sier Weaver.

OPPLÆRING. I hver havn som racet stanser skal laget ha et eget telt som viser hvordan en kan spare energi og bidra til miljøet på en positiv måte.

Laget har ikke pengene som skal til for å starte ennå, men de satser på at tema deres er så hett at nok bedrifter stiller med tilstrekkelige ressurser innen start i oktober.

Hvis de klarer det blir det åtte båter med på det neste Volvo Ocean Race.

Du kan lese mer om prosjektet her.